Oja de unghii apare inca de pe vremea incasilor, care isi decorau unghiile cu imagini de vultur, dar nu este clar modul in care practica colorarii unghiilor a progresat dupa aceste inceputuri.In portretele din secolele 17 şi 18 protagonistii apar cu unghiile lucioase. La sfarsitul secolului 19 unghiile erau colorate cu uleiuri parfumate rosii si apoi lustruite cu piele de caprioara. In cartile de bucate din Anglia si Statele Unite din secolul 19 existau retete pentru fabricarea vopselelor pentru unghii.

Odata cu crearea vopselei pentru masini, din jurul anului 1920, si-au facut aparitia si lacurile pentru unghii in domeniul produselor cosmetice, la Paris. In acea perioada se considera ca utilizarea culorilor pe varfurile degetelor ascundea anumite indicii sinistre de impuritate rasială sau originile umile ale unor staruri de la Hollywood.

Acum douazeci de ani afacerile internationale din domeniul cosmeticelor valorau aproximativ 20 miliarde dolari la nivel mondial. Anul trecut, 250 miliarde dolari. Lacurile de unghii si produsele conexe, care includ acum unghii false, decoratiuni, sclipici, si asa mai departe reprezinta o proportie semnificativa din aceasta suma uriasa.

 

oja de unghii

Cum ne alegem oja de unghii potrivita:

  – In functie de eveniment

Alegerea culorii unghiilor pentru o zi de la scoala va fi diferita de cea folosita pentru o intalnire sau pentru a merge la un interviu. Intr-un mediu profesional sau in clasa, cel mai bine este sa ramaneti in zona nuantelor discrete sau neutre, pentru un aer de profesionalism, in special daca veti gesticula mult. Veti dori ca unghiile voastre sa fie curate si bine intretinute, fara a atrage insa atentia. Daca locul in care va avea loc interviul este extrem de conservator, poate  veti dori să optati pentru un lac incolor.

In schimb, daca va duceti la o petrecere seara, aceasta este o ocazie  de a  face experimente cu  acele culori pe care nu ati indraznit sa le  incercati la lumina zilei. Este timpul sa scoateti la iveala oja argintie, aurie sau de culoarea bronzului, care nu ar putea fi adecvata pe timp de zi.Pastrati selectia bijuteriilor in minte atunci cand alegeti o culoare de lac de unghii. Daca purtati bijuterii din aur, cel mai bine este sa selectati o oja aurie.

– In functie de culoarea pielii

Daca aveti o piele alba, probabil veti arata cel mai bine in nuante mai deschise de lac de unghii, cu nuante de roz sau de bleu. De asemenea va va avantaja oja rosie, cu o culoare mai deschisa pentru zi si o nuanta mai dramatica pentru seara.

Daca pielea dumneavoastra este un pic mai inchisa la culoare, veti arata fantastic  in nuante de roscat si auriu. Aceste nuante de oja au intr-adevar tendinta sa scoata in evidenta pielea maslinie.

Daca aveti pielea inchisa la culoare, puteti folosi  aproape toate nuantele bogate, profunde sau vibrante de oja, inclusiv rosu aprins si purpuriu.

 – In functie de culoarea rujului

O modalitate de a determina ce nuante de oja va merge cel mai bine cu tonul pielii voastre este de a alege culoarea unghiilor pe baza culorii care va avantajeaza buzele. Daca vi se potriveste rujul roscat, sunt sanse ca aceasta culoare sa arate bine si pe unghiile voastre. Faceti un inventar al rujurilor pe care le aveti si vedeti daca culorile  care vi se potrivesc pe buze vor merge si pe unghiile voastre.

– In functie de garderoba

Daca purtati multe  nuante de  maro roşcat la imbracaminte, veti dori sa luati in considerare adaugarea acestor nuante de oja la colectia voastra. Nuantele de roz si violet nu se vor coordona bine cu garderoba voastra si  va pot strica imaginea.Faceti un inventar a ceea ce aveti in dulap si pastrati nuantele dominante de imbracaminte in minte atunci cand va alegeti culoarea unghiilor.

– In functie de anotimp si tendinte

In timpul lunilor calde, veti dori sa alegeti o oja de unghii in nuante mai deschise, cum ar fi rozul pal si culoarea lavandei. De asemenea, luati in considerare tendintele dominante de culoare. Daca asta inseamna roz pal,la un moment dat, veti dori sa stiti acest lucru inainte de a face selectia.

Daca sunteti relativ noua in lumea ojei de unghii, poate doriti sa va  programati la o manichiura la un salon, unde puteti obtine si sfaturi profesionale. Puteti alege insa si o metoda mai ieftina cand vine vorba de alegerea culorilor, cumparandu-va singura oja de unghii si incercand mai multe culori pana in momentul in care o gasiti pe cea care care vi se potriveste, asa ca, distrati-va experimentand!

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/oja-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/oja-1-150x150.jpguvFrumusetefrumusete,oja,unghii
  Oja de unghii apare inca de pe vremea incasilor, care isi decorau unghiile cu imagini de vultur, dar nu este clar modul in care practica colorarii unghiilor a progresat dupa aceste inceputuri.In portretele din secolele 17 şi 18 protagonistii apar cu unghiile lucioase. La sfarsitul secolului 19 unghiile erau colorate cu...