Stilul nostru de viata este pe cale să se schimbe într-un mod radical si marea majoritate a populației încă nu înțelege ce urmează. De-a lungul vieții noastre, am depins de câteva lucruri. A exista întotdeauna benzină ieftină pentru a ne alimenta vehiculele și a exista întotdeauna mâncare ieftină la magazinul alimentar. Indiferent cine a fost la putere și indiferent ce se mai întâmpla în lume, aceste două lucruri au rămas mereu aceleași. Din păcate, acele zile s-au încheiat și nu se mai întorc.

Am intrat în cea mai mare criză energetică pe care oricare dintre noi a experimentat-o ​​vreodată și nu va dispărea prea curând. Așa că nu stiu daca ne vom obișnui cu prețurile mari sau daca vom putea face fata. Noi recorduri din toate timpurile au fost stabilite la mancare, energie si combustibil.

Acest lucru va afecta foarte mult producția alimentară în lunile următoare. Potrivit Bloomberg, peste două treimi din toată capacitatea de producție a îngrășămintelor din Europa a fost deja închisă din cauza creșterii costurilor gazelor naturale. Criza îngrășămintelor din Europa se adâncește, amenințând fermierii și consumatorii cu mult dincolo de granițele regiunii.

Producția globală de îngrășăminte va fi mult redusă, iar asta va avea implicații foarte serioase pentru producția agricolă din întreaga lume. Închiderea fabricilor de azot din Europa nu este doar o problemă în Europa. Oferta redusă la scara globala crește enorm costul marginal de producție al îngrășămintelor cu azot. Acestea pun presiune enorma pe productia agricola la nivel global.

Spre exemplu prețul ureei si îngrășămintelor cu azot a crescut cu peste 20%. Știu că îngrășământul poate să nu fie cel mai interesant subiect pentru mulți dintre voi, dar adevărul este că aproximativ jumătate din populația globală ar muri de foame dacă nu am mai avea. De fapt, îngrășământele cu azot susțin aproximativ jumătate din populația globală. Cu alte cuvinte, câteva miliarde de oameni, fara aceste produse ar muri de foame si evident nu s-ar mai naste alti copii.

In consecinta, singura modalitate prin care putem hrăni toată populatia planetei, este prin utilizarea unor cantități mari de îngrășăminte, dar acum fabricile de îngrășăminte din toată Europa sunt forțate să se închidă, trebuie sa ne asteptam la o criza alimentara fara precedent. Daca acestea nu erau suficiente, ca printr-o minune, a mai aparut si seceta si pur și simplu lucrurile continuă să se înrăutățească.

Suntem avertizați că producția de cereale și legume va fi foarte scazuta si din cauza secetei. Drept urmare, prețurile vor crește mult începand de anul viitor. Daca preturile alimentelor ți se pot părea mari în acest moment, in viitor preturile de acum vor parea extrem de mici. Costul vieții devine extrem de apăsător și nenumărați oameni se luptă cu adevărat de la o zi la alta. Din păcate, prin ceea ce trecem acum este doar începutul.

Preturile energiei electrice, ale gazelor, ale combustibilor vor continua să crească. De fapt, costul a tot va continua să crească. Eu personal nu stiu daca toate acestea sunt premeditate sau nu, dar ramane de vazut. Lasa-ti intr-un comentariu parerea vostra si poate impreuna vom ajunge la o concluzie si o rezolvare.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/money-7325644-1024x634.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/money-7325644-150x150.jpguvUV:News
Stilul nostru de viata este pe cale să se schimbe într-un mod radical si marea majoritate a populației încă nu înțelege ce urmează. De-a lungul vieții noastre, am depins de câteva lucruri. A exista întotdeauna benzină ieftină pentru a ne alimenta vehiculele și a exista întotdeauna mâncare ieftină la...