O tânără de 15 ani a fost descoperită la poalele Muntelui Llullaillaco, ce este un stratovulcan aflat la granița dintre Argentina (provincia Salta) și Chile. Acesta se află în Puna de Atacama, o regiune de piscuri vulcanice foarte mari pe un platou înalt în Deșertul Atacama, unul dintre cele mai uscate locuri din lume. Este al cincilea vulcan ca mărime din lume, și este, de asemenea, al șaptelea munte ca înălțime din emisfera vestică. El este cel mai înalt vulcan latent din lume.

Specialiştii spun că este una dintre cele mai bune mumii conservate găsite vreodată. Aceasta are organele interne intacte, are încă sânge prezent în inimă şi plămâni, iar pielea şi caracteristicile faciale sunt neschimbate. Oamenii de ştiinţă spun că aerul rece şi uscat a fost ceea ce a conservat copila.

Fata a îngheţat în timp ce dormea, acum 500 de ani, iar acum arată exact ca un copil care se odihneşte, în nici un caz ca o mumie.

Incaşii alegeau o fecioară şi un băiat pentru sacrificiu, după care timp de un an îi îngrăşau. Aceştia erau aduşi apoi la marginea vulcanului, unde erau lăsaţi să moară.

Mumie

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/06/viata-1.jpeghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/06/viata-1-150x150.jpeguvAltfelUV:News
O tânără de 15 ani a fost descoperită la poalele Muntelui Llullaillaco, ce este un stratovulcan aflat la granița dintre Argentina (provincia Salta) și Chile. Acesta se află în Puna de Atacama, o regiune de piscuri vulcanice foarte mari pe un platou înalt în Deșertul Atacama, unul dintre cele...