Cuiele posibil folosite pentru a-L crucific pe Isus Hristos ar putea avea pe ele fragmente din oasele sale, dezvaluie un studiu recent. Această nouă informație tocmai a fost lansată despre cuiele care ar fi fost găsite în Ierusalim în interiorul peșterii in care a fost înmormântat Isus Hristos. Peștera ce a servit drept mormant pentru Isus a fost descoperită în Pădurea Păcii din Ierusalim. Unul dintre cuie avea pe el urme de os ale unui călcâi.

Cuiele folosite la crucificare initial au fost pierdute și ulterior găsite. În 1990, a fost excavată peștera in care a fost înmormântat Isus. Arheologii au observant la acel moment că lipseau cuiele folosite la crucificare, chiar dacă au fost găsite si alte relicve sfinte. Cu toate acestea, regizorul Simcha Jacobovici a susținut că le-a avut în documentarul său Nails Of The Cross din 2011, care a fost difuzat pe History Channel.

În timp ce mulți oameni nu au crezut afirmația lui, cercetătorii au confirmat aceasta afirmatie si sustin ca sunt într-adevăr din aceeași peșteră în care a fost pus Isus după moarte. Se mai spune că există dovezi științifice că acele cuie conțin urme de crucificare cu fragmente de os și lemn. Fiecare peșteră are proprietăți fizice și chimice distincte. Proprietățile din mai multe peșteri au fost colectate și analizate în raport cu acele cuie, iar singura potrivire a fost mormantul lui Isus.

Doctorul Aryeh Shimron, autorul principal al studiului, raportează:

Analiza noastră demonstrează clar și fără echivoc  faptul că aceste materiale sunt identice din punct de vedere chimic și fizic cu cele care, de-a lungul secolelor, s-au atașat de cuie”. Criticii se grăbesc să spună că acele cuie ar fi putut fi făcute să se potrivească cu peștera și să conțină fragmente de os și lemn. Doctorul Shimron neagă această posibilitate afirmand urmatoarele:

„Sunt bine conservate și intacte, lemnul este, prin urmare, străvechi și nu este un atașament întâmplător sau fals creat de om”. Deși Shimron este convins că acele cuie au fost folosite pentru a răstigni pe cineva, el nu confirmă că a fost Isus Hristos însuși. Singura dovadă pentru aceasta este locul unde au fost găsite.

Având în vedere că tehnologia de analiza a ADN-ului a avansat enorm, a fost posibila extragerea și analiza materialului genetic din urmele de oase de pe cuie. Momentan singurul impediment este că nu există rude sau urmasi confirmati ai lui Isus Hristos pentru a se putea face o comparatie a ADN-ului de pe cuie cu cel al unei rude directe.  Totusi sunt zvonuri si despre existenta unor descendenti directi, dar probabil ca astfel de descoperiri nu vor fi facute publice prea curand.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/adn_isus-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/adn_isus-150x150.jpguvAltfelIstorieStiintaUV:News
Cuiele posibil folosite pentru a-L crucific pe Isus Hristos ar putea avea pe ele fragmente din oasele sale, dezvaluie un studiu recent. Această nouă informație tocmai a fost lansată despre cuiele care ar fi fost găsite în Ierusalim în interiorul peșterii in care a fost înmormântat Isus Hristos. Peștera...