Zodia Pesti

Zodia Pesti – sanatate si alimentatie 

Perioada: 19.02 – 20.03

Element: Apa

Planeta guvernatoare: Neptun

Sensibilitate: Picioarele si degetele de la picioare, membranele mucoase.

 Sanatate 

Neptun, planeta guvernatoare a acestei zodii, actioneaza mai ales, asupra sistemului nervos si in mod specific, asupra talamusului – un centru nervos (o parte a diencefalului) care joaca un rol de integrare in majoritatea functiilor nervoase si care mediaza transmiterea stimulilor de la si inspre organele de simt (vaz, auz, tactil etc.).

Nativii zodiei Pesti sunt remarcati pentru forma picioarelor, iar multi dintre acesti nativi devin dansatori excelenti. Simtul gustativ si cel olfactiv sunt extrem de bine dezvoltate.

Cei din zodia Pesti tind sa aiba o constitutie delicata, care lupta destul de greu impotriva bolii. Ei sunt vulnerabili la raceli, probleme ale sinusurilor si retentia apei in organism.

Acesti nativi au personalitati foarte sensibile, emotionale, iar unele boli sunt frecvent declansate de problemele emotionale.

Persoanele din zodia Pesti pot avea probleme la nivelul picioarelor, in special inflamarea acestora si aparitia bataturilor. Ei sunt atrasi de un stil de viata plin de farmec, undeva la limita dintre real si ireal, si de aceea sunt extrem de indulgenti cu ei insisi, exagerand uneori cu mancarea, bautura si dormitul la ore cat mai tarzii. Daca vor sa se bucure de o sanatate buna, ar trebui sa-si stabileasca niste obiceiuri moderate si un mod de viata cat mai adecvat. Cu un minim de ingrijire, o dieta bine echilibrata si exercitii fizice, nativii zodiei Pesti isi pot mentine sanatatea cat mai buna, lucru care ii va face sa se simta mai tineri.  

Alimentatie 

Saruri minerale: Fosfatul de fier – fierul asigura, printre altele, transportul oxigenului in organism.

Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei in sange. Hemoglobina este un element esential pentru celulele rosii din sange, deoarece transporta oxigenul de la plamani la celelalte celule ale organismului.

Carenta sarii celulare in organismul nativilor zodiei Pesti, fosfatul de fier (fierul), poate genera anemie, deficiente respiratorii, tahicardie, hemoragii si alte perturbari ale functiilor organismului.

Alimente bogate in fier, care ar trebui incluse in dieta persoanelor din zodia Pesti, sunt: carne slaba de vita si miel, ficat, galbenus de ou (mai ales crud), stridii, rinichi, cereale integrale, orz, fasole uscata, sfecla, spanac, ceapa, salata verde, stafide, curmale, caise, piersici, struguri, mere, lamai, portocale.

Le sunt recomandate dietele bogate in proteine: carne slaba de pui fiarta, peste, branza de vaci, iaurt, nuci, reprezinta o excelenta sursa de proteine pentru nativii zodiei Pesti. 

De evitat!

Ar trebui sa renunte la consumul exagerat de sare, deoarece aceasta, poate duce la formarea cheagurilor de sange. Cafeaua si celelalte stimulente ar trebui reduse la minim. In mod special, nativii zodiei Pesti sunt foarte sensibili la efectele alcoolului, de aceea sunt nativii din zodiac care cad cel mai usor prada acestui viciu.

Citeste mai multe despre dietele nativilor din zodia Pesti : Zodii de Apa

 

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/12-Pesti2-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/12-Pesti2-1-150x150.jpguvAstrologieastrologie
Zodia Pesti – sanatate si alimentatie  Perioada: 19.02 – 20.03 Element: Apa Planeta guvernatoare: Neptun Sensibilitate: Picioarele si degetele de la picioare, membranele mucoase.  Sanatate  Neptun, planeta guvernatoare a acestei zodii, actioneaza mai ales, asupra sistemului nervos si in mod specific, asupra talamusului – un centru nervos (o parte a diencefalului) care joaca un rol...