dieta tibetana

Fructe si legume

Dieta tibetana

Dieta tibetana, este o dieta vegetariana, care are la baza consumul de fructe si legume. Reprezinta un mod sanatos de a pierde in greutate, dar si sa va imbunatati starea de spirit.

Specialistii in dietologie sustin ca dieta tibetana ajuta la intinerirea si curatarea organismului.

Aceasta dieta se bazeaza pe regimul lacto-vegetarian. Asta inseamna ca, pe parcursul acestei diete, carnea, pestele si ouale trebuie excluse in totalitate. Alimentele vegetale au prioritate: legumele, fructele, fasolea, nucile si semintele.

Mancarea trebuie consumata incet si in cantitati mici.

Urmeaza dieta tibetana pentru o saptamana, apoi poti introduce treptat carnea, pestele si ouale, inapoi, in meniul tau de zi cu zi. Daca esti vegetariana, poti reveni la obiceiurile tale alimentare normale, fara trecerea la proteinele animale. Daca simti nevoia, poti repeta dieta tibetana, dupa cateva luni.

Meniu 

Luni:

Mic dejun – 1 pahar cu lapte degresat, 1 felie de paine din grau integral

Pranz – 1 cana de fasole fiarta, o salata de legume, un mar mare sau o portocala

Cina – 500 g salata de varza cu dressing de ulei de masline si suc de lamaie, o cupa cu salata de fructe si o cana de ceai din plante

Marti

Mic dejun –  1 cana de ceai din plante cu miere, un mar mare

Pranz – salata de linte cu legume, 1 ceasca de iaurt degresat, 2 felii de paine din grau integral

Cina – 500 g de felii de dovlecei prajiti in ulei de masline, 3 rosii si 250 g branza de vaci

Miercuri

Mic dejun – 1 pahar de lapte degresat, 2 felii de paine din grau integral

Pranz – 250 g fasole fiarta, un cartof copt cu smantana slaba (degresata), salata de legume, mare

Cina – 1 pahar de suc de legume proaspete, 1 mar, o ceasca de fulgi de ovaz cu fructe uscate si nuci

Joi

Mic dejun – 2 felii de paine din grau integral, 1 cana de ceai din plante, cu miere

Pranz – vinete taiate si umplute cu branza ricotta (un fel de urda italieneasca), apoi coapte, salata de legume, un pahar cu suc de mere proaspete

Cina – 250 g fasole verde, fiarta, 250 g salata de varza cu seminte de susan, cu ulei de masline si suc de lamaie, o cana cu ceai din plante si cativa biscuiti

Vineri

Mic dejun – 1 pahar cu lapte degresat, o felie de paine din grau integral

Pranz – o farfurie cu supa de legume, 250 g iaurt degresat, 2 mere

Cina – paste cu legume, parmezan ras si ulei de masline, 1 cana cu ceai din plante, indulcit cu miere

Sambata

Mic dejun – un pahar cu suc de mere, o portocala

Pranz – orez salbatic cu spanac si rosii, 250 g de branza de vaci, o ceasca cu ceai si cativa biscuiti

Cina – 2 felii de paine din grau integral cu branza cheddar, 250 g capsuni proaspete, 250 g iaurt degresat

Duminica

Mic dejun – o cana de lapte degresat, o cana de cereale integrale cu nuci

Pranz – 250 g de humus cu legume, 2 felii de paine din grau integral, 250 g salata de fructe

Cina – legume la cuptor cu branza, ½ cana de nuci prajite, o cana de ceai din plante indulcit cu miere

Consulta si o alta dieta: Dieta japoneza

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/dieta-tibetana1-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/dieta-tibetana1-1-150x150.jpguvSanatatediete
Dieta tibetana Dieta tibetana, este o dieta vegetariana, care are la baza consumul de fructe si legume. Reprezinta un mod sanatos de a pierde in greutate, dar si sa va imbunatati starea de spirit. Specialistii in dietologie sustin ca dieta tibetana ajuta la intinerirea si curatarea organismului. Aceasta dieta se bazeaza pe regimul...