Semințele și resturile de fructe sunt descoperiri interesante pentru arheologi si oferă indicii despre agricultura și dietele antice.

Fructele joacă un rol important si în narațiunea biblică. Dacă Eva nu ar fi mâncat fructele din Geneza 3, povestea Edenului ar fi arătat complet diferit. Oameni si orase poarta nume de fructe, de exemplu, Tamar care înseamnă „curmal”, Tappuah care înseamnă „măr”, Rimon care înseamnă „rodie.” si Anab care înseamnă „strugure”.

Imaginile fructelor sunt folosite ca decorațiuni, de exemplu, rodiile albastre și purpurii de pe hainele preoțești ale lui Aaron și curmalii gravați în Templul lui Solomon. Fructele sunt subiectele legilor, legea din Numeri 6:3 conform căreia un nazireu nu poate mânca sau bea produse din struguri.

Legea din Deuteronom 24:20 cum că cineva poate culege măslinul o singură data, măslinele rămase fiind pentru cei săraci. Fructele sunt folosite ca metafore și asemănări: „Suflarea ta este ca parfumul merelor” în Cântarea Cântărilor și „Am găsit pe Israel ca strugurii în pustie”.

Fructele apar în blesteme și binecuvântări, cum ar fi „măslinii tăi vor cădea” în Deuteronom 28:40 și „Israelul este o țară binecuvântată de grâu și orz, de viță de vie, smochine și rodii, o țară de măslini și miere”.
Fructele sunt folosite pedagogic în proverbe precum „Cine are grijă de smochin se va bucura de roadele lui” din Proverbele 27:18.

Cel mai evident, fructele apar ca obiecte în narațiuni, cum ar fi în Numeri 13:23, unde iscoadele lui Moise examinează strugurii, rodiile și smochinele pământului. In Geneza 3, unde Eva mănâncă fructul interzis și este aruncată din Eden.

Asadar Biblia menționează șase soiuri de fructe: struguri, smochine, măsline, rodii, curmale si mere. Acestea sunt considerate fructele sfinte ale Bibliei.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/fructele_din_biblie-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/fructele_din_biblie-150x150.jpguvAltfelIstorieTimp Liber
Semințele și resturile de fructe sunt descoperiri interesante pentru arheologi si oferă indicii despre agricultura și dietele antice. Fructele joacă un rol important si în narațiunea biblică. Dacă Eva nu ar fi mâncat fructele din Geneza 3, povestea Edenului ar fi arătat complet diferit. Oameni si orase poarta nume de...