Astrofizicianul Ron Mallett crede că a găsit o modalitate de a călători înapoi în timp. Profesorul de fizică de la Universitatea din Connecticut a declarat recent pentru CNN că a scris o ecuație care ar putea servi drept fundație pentru o adevărată mașină a timpului. El a construit chiar și un dispozitiv prototip pentru a ilustra o componentă cheie a teoriei sale.

Pentru a înțelege mașina lui Mallett, trebuie să cunoașteți elementele de bază ale teoriei relativității speciale a lui Albert Einstein, care afirmă că timpul accelerează sau decelerează în funcție de viteza cu care se mișcă un obiect.

Pe baza acestei teorii, dacă o persoană se afla într-o navă spațială care călătorește aproape de viteza luminii, timpul ar trece mai lent pentru ea decât pentru cineva care a rămas pe Pământ. În esență, cineva ar putea să calatoreasca în spațiu pentru o săptămână, iar când se va întoarce pe Pământ, ar fi trecut 10 ani pentru oamenii pe care i-a lăsat în urmă, făcându-l să călătoreasca viitor.

In timp ce majoritatea fizicienilor acceptă că sa calatoresti în viitor in acest fel este posibil, călătoria în timp în trecut este o cu totul altă problemă. Mallett crede că ar putea rezolva calatoria in trecut folosind laserul.

După cum a explicat astrofizicianul pentru CNN, ideea sa pentru o mașină a timpului depinde de o altă teorie a lui Einstein, teoria generală a relativității. Conform acestei teorii, obiectele masive deformeaza spatiul si timpul, acesta este un efect pe care îl cunoastem ca gravitație și cu cât gravitația este mai puternică, cu atât timpul trece mai lent.

„Dacă putem îndoi spațiul, există posibilitatea să-l si răsucim. În teoria lui Einstein, ceea ce numim spațiu implică și timp, orice ai face cu spațiul se întâmplă și cu timpul.”, a spus Mallett pentru CNN.

El crede că teoretic este posibil să răsucim timpul într-o buclă care ar permite călătoria în timp în trecut. El a construit chiar și un prototip care arată cum laserele ar putea ajuta la atingerea acestui obiectiv.

„Folosirea unui câmp gravitațional produs de un laser in formă de inel ar putea duce la posibilitatea creării unei mașini a timpului bazată pe un fascicul de lumină”.

Mallet admite că ideea lui este în întregime teoretică în acest moment. Chiar dacă mașina lui funcționează, admite că ar avea o limitare severă care l-ar împiedica să călătorească înapoi în timp in vremea dinozaurilor.

„Putem calatori inapoi in timp, dar doar în punctul în care am pornit masina timpului”, a spus Mallet.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/time-2034990-1024x670.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/time-2034990-150x150.jpguvAltfelStiintaTimp Liber
Astrofizicianul Ron Mallett crede că a găsit o modalitate de a călători înapoi în timp. Profesorul de fizică de la Universitatea din Connecticut a declarat recent pentru CNN că a scris o ecuație care ar putea servi drept fundație pentru o adevărată mașină a timpului. El a construit chiar...