O ipoteză larg acceptată în istoria alternativă este că o rasă umanoidă tipică a existat înainte și după Marele Potop care a modelat civilizația de pe Pământ. Astfel de ființe sunt menționate în Vechiul Testament în Biblie ca „îngeri căzuți”, iar în literatura sumeriană, ele sunt numite „Anunnaki”. Privind înapoi în trecut, un grup de oameni de știință reputați au publicat un studiu care a investigat o civilizație inteligentă și industrială care ar fi putut exista pe planeta Pământ cu milioane de ani în urmă.

Ar dura doar 10.000 de ani ca prezența umană să dispară de pe planeta, aceasta perioada este atât de scurtă în comparație cu vârsta Pământului. Dacă ar fi existat o astfel de civilizație, urmele nu ar fi atât de evidente.

O lucrare științifică publicată în Jurnalul Internațional de Astrobiologie a fost intitulată „Ipoteza siluriană: ar fi posibil să se detecteze o civilizație industrială în înregistrarea geologică?”. Numele lucrării este o referință la reptile-humanoizi cunoscuți sub numele de Silurieni, care în spectacolul științifico-fantastic au făcut odată parte dintr-o civilizație avansată de pe Pământ în perioada Siluriană (acum aproximativ 400 de milioane de ani).

Cercetarea a rezultat dintr-o vizită a fizicianului Adam Frank la Institutul Goddard al NASA pentru a discuta cu omul de știință Gavin Schmidt. Frank a fost interesat să studieze dacă vreo civilizație industrială extraterestra va declanșa, prin propria activitate, schimbări climatice.

Dar Schmidt a pus o altă întrebare: „De unde știi că este singura dată când a existat o civilizație pe planeta noastră?”

Ideea i se pare incredibilă omului de știință, si merita sa fie cercetat. În loc să discute despre extratereștri, oamenii de știință au intrat într-o discuție despre posibilele rămășițe ale unei civilizații antice.

Înregistrările geologice nu depășesc ceea ce se numește perioada cuaternară acum 2,6 milioane de ani. De exemplu, cea mai veche întindere pe scară largă a suprafeței antice se află în deșertul Negev. Are o vechime de 1,8 milioane de ani, iar suprafețele mai vechi sunt în mare parte vizibile în secțiune transversală prin tăieturi de rocă. Nu se poate merge mai departe de Cuaternar pentru ca totul a fost facut praf.

Este demn de remarcat în această etapă că fracțiunea de viață care se fosilizează este extrem de mică și „variază mult în funcție de timp, habitat și gradul de țesut moale față de cochilii sau oase dure… pentru toți dinozaurii care au trăit vreodată, există doar câteva mii de exemplare aproape complete sau, echivalent, doar o mână de animale individuale.”

Este probabil, de exemplu, că dacă Homo sapiens ar dispărea astăzi, în câteva milioane de ani nu ar mai exista înregistrări fosile ale speciei noastre. Civilizația noastră industrială dureaza doar 300 de ani și poate să nu dureze mult mai mult. Deci, nu este neplauzibil ca o explozie civilizațională să fi existat într-un interval de timp similar în trecut, în comparație cu o fereastră de miliarde de ani de existent a pamantului.

Elementele tehnice și fosilele nu sunt de încredere. Cu toate acestea, Franck și Schmidt au remarcat că există ceva prin care trecerea a sute de milioane de ani ar putea fi analizată, „trasori fizico-chimici pentru civilizațiile industriale anterioare”, adică schimbări anormale în substanțele chimice găsite în înregistrarea geologică.

De exemplu, dacă luăm în considerare propria noastră eră, Antropocenul, avem elemente de pământ rare folosite în computere, cantități masive de îngrășăminte folosite pentru agricultură, radiațiile rezultate din reactoarele nucleare și testele cu bombe, materialele plastice care inundă oceanul și creșterea dioxidului de carbon in atmosfera. Toate aceste lucruri ar putea fi vizibile pentru oamenii de știință atunci când se uită la chimia epocilor trecute.

Și există anumite „mistere” în înregistrarea geologică ce ar putea fi candidate pentru „ipoteza siluriană”. De exemplu, în timpul Eocenului (acum 56-34 de milioane de ani), au existat o serie de „evenimente hipertermale” caracterizate prin „miscari semnificative ale izotopilor de carbon negativ, încălzire și viteze de sedimentare relativ ridicate determinate de creșterea aportului terigen” și de condițiile arctice. care arată „dovezi de încălzire, salinitate mai scăzută și anoxie mai mare”, care au fost denumite în mod colectiv „Straturi eocene de origine misterioasă”.

Desigur, oamenii de știință trebuie să analizeze cazurile pentru a stabili dacă aceste anomalii au fost cauzate de evenimente naturale, ceea ce este, evident, ipoteza cea mai probabilă. Lucrarea, pe de altă parte, ar putea servi la aplicarea unor modele altor planete pe care civilizații ar fi putut exista în vremuri îndepărtate, cum ar fi cazul lui Marte, care la un moment dat al existenței sale avea multă apă.

În 2014, NASA a publicat o carte intitulată „Arheologie, Antropologie și Interstelar” care ia în considerare interferența extraterestră în istoria umanității. Se observă posibilitatea ca unele reprezentări de artă rupestre de pe Pământ să fie de origine extraterestră. A fost scrisa de Douglas Vakoch, Director al Căutării Inteligenței Extraterestre (SETI).

Douglas Vakoch, la rândul său, se referă la dificultățile care pot apărea ca urmare a primului contact cu o civilizație extraterestră.

„Dacă un semnal radio este detectat într-un experiment SETI modern, am putea ști foarte bine că există o altă inteligență. Orice fluctuații rapide și bogate în informații codificate în semnalele radio ar putea fi netezite în timp ce se colectează semnale slabe pe perioade lungi de timp, crescând șansele de a detecta aceste semnale, dar pierzând conținutul pe care îl poartă în acest proces.

Chiar dacă detectăm o civilizație aflata pe unul dintre vecinii noștri stelari, semnalele acesteia vor fi străbătut trilioane de kilometri, ajungând pe Pământ după ce au călătorit ani de zile.”

„Pentru a trece dincolo de simpla detectare a unei astfel de inteligențe și pentru a avea vreo șansă realistă de a o înțelege, putem câștiga mult din lecțiile învățate de cercetătorii care se confruntă cu provocări similare pe Pământ. La fel ca arheologii care reconstruiesc civilizații îndepărtate temporal din dovezi fragmentare, cercetătorii SETI vor fi de așteptat să reconstruiască civilizații îndepărtate separate de noi de întinderi vaste de spațiu, precum și de timp. Și la fel ca antropologii, care încearcă să înțeleagă alte culturi în ciuda diferențelor de limbă și obiceiuri sociale, pe măsură ce încercăm să decodificăm și să interpretăm mesajele extraterestre, ni se va cere să înțelegem mentalitatea unei specii care este radical diferita.”

La pagina 272, Vakoch scrie despre oportunitatea stabilirii unei comunicări simbolice/lingvistice cu extraterestri. Este util să trecem în revistă câteva paralele din existența umană care ne pun probleme astăzi. Una dintre acestea este „arta in piatra”, care constă în modele sau forme tăiate în rocă cu mii de ani în urmă.

Astfel de sculpturi antice în piatră pot fi găsite în multe țări, iar exemplul este Doddington Moor, Northumbria, Anglia. Putem spune puține, despre ceea ce înseamnă aceste modele, de ce au fost tăiate în roci sau cine le-a creat. Acestea ar fi putut fi făcute de extratereștri.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/science-fiction-2275489-729x1024.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/science-fiction-2275489-150x150.jpguvAltfelIstorieStiintaTimp Liber
O ipoteză larg acceptată în istoria alternativă este că o rasă umanoidă tipică a existat înainte și după Marele Potop care a modelat civilizația de pe Pământ. Astfel de ființe sunt menționate în Vechiul Testament în Biblie ca „îngeri căzuți”, iar în literatura sumeriană, ele sunt numite „Anunnaki”. Privind...