Cu siguranță lumea a trecut prin evenimente cutremuratoare în ultima perioada, dar cum s-ar putea intampla lucrurile în viitorul apropiat? Unele indicii pot fi găsite în scrierile legendare ale astrologului francez Nostradamus. Cel mai faimos clarvăzător din istoriei, Nostradamus a fost creditat că a prezis totul, inclusiv atacurile din 11 septembrie, iar munca sa este încă cercetata de milioane de oameni de pe tot globul.

Predicțiile sale, publicate în cartea sa din 1555 si intitulata “Profetiile”, au fost scrise în versuri cunoscute sub numele de catrene. Ele nu fac referire la anumiți ani și sunt incontestabil greu de interpretat. Acestea fiind spuse, s-ar putea să existe câteva indicii care să demonstreze cum se pot desfășura lucrurile în viitorul apropiat.

„Un mare război”

Unii susțin că Nostradamus a prezis al doilea razboi mondial, dar a prezis, de asemenea, că va avea loc un mare război în perioada 2023-2030. Revenind la catrenele lui Nostradamus, un vers iese în evidență: „Șapte luni mare război, oameni morți din cauza răului”.

Dacă această profeție este într-adevăr legată de epoca noastră actuală, este posibil să existe o legatura conținută în cuvintele „șapte luni”. Acest interval de timp sugerează un război convențional, mai degrabă decât distrugerea reciproca a unui razboi nuclear total.

Sfârșitul visului cuceririi planetei Marte

Magnatului Elon Musk nu i-a fost teamă să facă predicții îndrăznețe despre momentul în care omenirea ar putea pune în sfârșit piciorul pe Marte. În martie 2022, el a sugerat 2029 ca anul în care astronauții vor face acest salt uriaș. Dar ar putea Nostradamus să naruie astfel de aspirații îndrăznețe cu linia sa criptică, din versul „lumina lui Marte se va stinge”?

Face parte din același catren care conține profeția „marelui război” de șapte luni, ceea ce implică faptul că atât conflictul, cât și diminuarea planului umanității concentrat pe Marte vor avea loc în același an calendaristic. Rămâne de văzut dacă Nostradamus spune că oameni ca Musk doar viseaza, sau o calamitate uriasa va veni.

Dezastrul economic

În urma unei pandemii devastatoare, a unor blocaje odată de neconceput și a războiului din Ucraina, nu este deloc surprinzător că economiile din întreaga lume au enorm de suferit. Mulți experți cred că inflația în creștere, preturile combustibilului și tumultul economic general vor continua să se agraveze, iar Nostradamus pare să fie de acord.

„Atât de sus se va ridica obrocul de grâu”, scria clarvăzătorul francez, „omul acela își va mânca semenul”. Oricât de macabru este acest sentiment, este clar ca vedem cum creșterea preturilor poate duce la tot mai multă disperare și ceartă. Va trebui doar să sperăm că referirea la canibalism este mai degrabă o înflorire poetică decât o predicție directă a vieții în perioada anilor 2023-2030.

Agravarea crizei climatice

Pe măsură ce nivelurile de CO2 și temperaturile globale continuă să crească, problema climatică va rămâne cu siguranță o criza majora incepand cu 2023. Nostradamus, care scrie următorul catren, pare să avertizeze despre multe vremuri întunecate care vor urma:

Timp de patruzeci de ani curcubeul nu se va vedea.
Timp de patruzeci de ani se va vedea în fiecare zi.
Pământul uscat va deveni mai uscat,
și vor fi inundații mari când se va vedea.

În timp ce aceste rânduri ar putea sugera o serie de catastrofe apocaliptice, referirile la peisaje „secetoase” și „mari inundații” indică efectele încălzirii globale. Perioada de „patruzeci de ani” este totuși o enigmă. Sperăm totusi că 2023 nu va inaugura patru decenii de lupte climatice.

Tulburări civile în creștere

Urgențele legate de costul vieții, mânia crescândă în legătură cu inegalitatea veniturilor, vor deschide calea pentru revolte civile grave în perioada 2023-2030. Având în vedere cum au decurs lucrurile, nu ar fi exagerat să credem că totul s-ar putea înrăutăți. Și, ca și în multe alte lucruri, Nostradamus pare să fi văzut acest lucru venind.

Este posibil ca francezul să fi făcut aluzie la prăpastia și animozitatea tot mai mare dintre clasele sociale cu cuvintele sale alarmante, „mai devreme și mai târziu veți vedea schimbări mari, orori îngrozitoare și răzbunări”.

Aceste cuvinte pot sugera un fel de revoltă împotriva celor bogați care au fost în mod tradițional izolați de tulburările economice care afectează restul societății. Un alt catren prezintă o viziune la fel de îngrozitoare despre discordie și violență:

Trâmbița se scutură de mare discordie.
Un acord rupt: ridicarea feței la cer;
gura însângerată va înota cu sânge;
chipul uns cu lapte și miere zace pe pământ.

Scrierile lui Nostradamus oferă o perspectivă destul de sinistră pentru perioada 2023-2030. Desigur, totul poate fi respins în mod rezonabil ca fiind speculație, sau fantezii poetice ale unui visător care a murit cu aproape jumătate de mileniu în urmă.

Iar faptul că Nostradamus a fost incapabil (sau nu a vrut) să facă predicții exacte despre date precise înseamnă că scrierile sale pot fi respinse de mulți.

Cu toate acestea, pe baza paralelelor ciudate dintre catrenele sale și diferitele evenimente istorice care s-au întâmplat deja, merită să ne gândim la viziunile din cartea sa. Probabil ca perioada urmatoare ne va oferi foarte putina liniste.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/nostradamus-5650207-718x1024.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/nostradamus-5650207-150x150.jpguvAltfelAstrologieIstorieTimp Liber
Cu siguranță lumea a trecut prin evenimente cutremuratoare în ultima perioada, dar cum s-ar putea intampla lucrurile în viitorul apropiat? Unele indicii pot fi găsite în scrierile legendare ale astrologului francez Nostradamus. Cel mai faimos clarvăzător din istoriei, Nostradamus a fost creditat că a prezis totul, inclusiv atacurile din...