Cine nu ar vrea sa fie nemuritor? Dar adevărul este că îmbătrânim și murim. Dar de data aceasta roata vietii se poate intoarce în direcția opusă, catre nemurire. Acest lucru este sugerat de un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Harvard Medical School.

Nu, nu este o poveste științifico-fantastică. O echipă de cercetători, condusă de David Sinclair, cercetător în biologie moleculară, a marit viata unui șoarece în laborator!

Oamenii de știință susțin că anumite tipuri de proteine ​​pot regenera celulele vechi în celule stem. Folosind această metodă, ei au reușit să restabilească vederea unui șoarece. Retina șoarecelui a fost deteriorată de îmbătrânire, dar oamenii de știință au reușit să regenereze acele celule retiniene.

În 2006, omul de știință japonez Shinya Yamanaka a reușit să mărească în mod artificial vârsta celulelor pielii. A câștigat și premiul Nobel pentru această descoperire. Astăzi, tratamentul anti-îmbătrânire a pielii este deja utilizat pe scară largă în domeniul medical.

Cercetătorii de la Harvard Medical School au căutat să inverseze procesul de îmbătrânire la oameni. În acest sens au efectuat experimente pe doi șoareci născuți în același timp. S-au efectuat modificări genetice doar la unul dintre ei. S-a observat că, deși un șoarece a îmbătrânit treptat, celălalt șoarece nu a fost afectat de vârsta.

Cu toate acestea, experții spun că, deși studiul indică noi orizonturi în domeniul biologiei, nu putem să ajungem la o concluzie asupra întregii probleme, sunt necesare cercetări mai detaliate. In concluzie suntem pe drumul cel bun catre nemurire si probabil ca ne mai despart doar cativa zeci de ani de studii.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/woman-2667455-1024x662.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/woman-2667455-150x150.jpguvAltfelStiintaTimp Liber
Cine nu ar vrea sa fie nemuritor? Dar adevărul este că îmbătrânim și murim. Dar de data aceasta roata vietii se poate intoarce în direcția opusă, catre nemurire. Acest lucru este sugerat de un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Harvard Medical School. Nu, nu este o...