Fructele de sezon bogate in vitamine si antioxidanti

Este momentul sa profitam din plin de prospetimea, gustul si nu in ultimul rand de efectele benefice pe care fructele de sezon le pot avea asupra noastra.

fructele de sezon

Fructe de sezon

Intrebarea ar fi, de ce sa le consumam din plin? Raspunsul este unul destul de simplu: pentru ca sunt bogate in vitamine si antioxidanti, pentru ca sunt gustoase, au putine calorii si cel mai important ne fac sa ne simtim mai sanatosi. Printre fructele de sezon cu adevarat benefice pentru sanatate se numara capsunele, afinele, visinele, ciresele, pepenii, sau murele.

Capsunele sunt cele care ajuta la punerea in miscare a sangelui. Sunt bogate in vitamine si ajuta la sustinerea celor mai importante functii ale organismului. Aceste fructe aromate numai ca ne imbie cu mirosul lor catifelat, ci ne aduc si un plus de fibre, minerale si alte substante favorabile corpului uman. Totodata, lupta impotriva celulelor canceroase reducand astfel considerabil riscul aparitiei unor boli precum poliartrita, boala care este o forma a artritei reumatoidala care afecteaza doua sau mai multe articulatii.

Alte fructe de sezon bogate in antioxidanti sunt afinele. Foarte usor de procurat in aceasta perioada, afinele sunt cu adevarat miraculoase pentru sanatate. Acestea constituie un bun instrument impotriva bolilor; cum poate stiti deja ca sucul de afine ajuta in lupta contra infectilor urinare. Un mare plus al acestor fructe este ca se numara printre cele mai bogate in antioxidanti, iar acest lucru se datoreaza culorii albastre a acestora. Consumul regulat de afine scade considerabil riscul unei boli cardiovasculare.

Ciresele sunt si ele favoritele sezonului, numarandu-se printre fructele cu un grad redus de calorii, dar care compenseaza pe deplin in ceea ce priveste nivelul de vitamine, beta-caroten si minerale precum potasiu, fier sau magneziu. Consumate atat in forma cruda cat si sub forma de suc, acestea au rol important asupra sanatatii luptand cu succes contra artritelor, bolilor neurologice sau a cancerului. Totodata este de precizat ca, daca suferiti de afectiuni precum gastrita, ulcerul, sau orice afectiune digestive trebuie sa evitati cu desavarsire consumul de cirese.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/fructele_sezon-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/fructele_sezon-1-150x150.jpguvSanatatefructele de sezon,sanatate
Fructele de sezon bogate in vitamine si antioxidanti Este momentul sa profitam din plin de prospetimea, gustul si nu in ultimul rand de efectele benefice pe care fructele de sezon le pot avea asupra noastra. Intrebarea ar fi, de ce sa le consumam din plin? Raspunsul este unul destul de simplu:...