Istoria reală este mult mai interesantă decât ceea ce am învățat în liceu. În timp ce majoritatea cărților trebuie să se dovedească a merita citite, unele se nasc în așa fel încât să ademenească pe oricine să le citească.

Codex Gigas, care înseamnă literal „Cartea uriașă” în engleză, este cel mai mare manuscris medieval existent din lume, cu o lungime de 56 de inci. Este creat folosind mai mult de 160 de piei de animale și necesită chiar două persoane pentru a-l ridica.

Codex Gigas conține traducerea completă în latină a Bibliei, precum și multe alte texte, inclusiv lucrări ale lui Hipocrate și Cosmos din Praga, fără a mai vorbi de formule medicale, texte despre exorcisme și o mare descriere a Diavolului însuși.

În iulie 1648, în timpul ciocnirilor finale ale Războiului de 30 de ani, armata suedeză a jefuit orașul Praga. Printre comori, au furat și au adus cu ei când s-au întors acasă, era și o carte numită Codex Gigas. Nu numai că Codex Gigas este renumit pentru că este cea mai mare carte medievală din lume, dar, datorită conținutului ei, este cunoscută și sub numele de Biblia Diavolului.

Aici, am enumerat câteva fapte interesante despre Biblia Diavolului:

Biblia Diavolului are 36 inci înălțime, 20 inci lățime și 8,7 inci grosime.

Biblia Diavolului conține 310 de pagini realizate din velin de la 160 de măgari. Inițial, Biblia Diavolului conținea 320 de pagini, dar, la un moment dat, ultimele zece pagini au fost tăiate și scoase din carte. Biblia Diavolului cântărește 75 kg.

Biblia Diavolului a fost menită să fie o lucrare de istorie. De aceea conține Biblia creștină în întregime, Războiul evreiesc și antichitățile evreiești de Flavius ​​Josephus (37–100 e.n.), o enciclopedie a Sfântului Isidor al Sevilla (560–636 e.n.) și Cronica Boemiei scrisă de un Călugăr boem pe nume Cosmas (1045–1125 d.Hr.). Pe lângă aceste texte, există și o serie de texte mai scurte incluse, de ex. despre practici medicale, penitență și exorcizare.

Identitatea scribului care a creat Biblia Diavolului este necunoscută. Cercetătorii cred că cartea este creația unei singure persoane, cel mai probabil un călugăr care trăiește în Boemia (azi o parte a Republicii Cehe) în prima jumătate a secolului al XIII-lea.

Pe baza volumului de text și a detaliilor iluminarilor, s-a estimat că a durat până la treizeci de ani pentru a termina cartea. Cu alte cuvinte, scribul anonim pare să fi dedicat cea mai mare parte a vieții sale creării Bibliei Diavolului.

În 1594, Biblia Diavolului a fost adusă la Praga de la mănăstirea Broumov, unde a fost păstrată încă din anul 1420. Regele Rudolph al II-lea (1576–1612) a cerut să împrumute Biblia Diavolului. Le-a promis călugărilor că, când va termina cu cartea, o va returna. Ceea ce, desigur, nu a făcut-o niciodată.

Biblia Diavolului i s-a dat numele datorită unui portret la dimensiunea normală al Diavolului. Portretele Diavolului erau comune în Evul Mediu, dar acest portret este unic. Aici, Diavolul este portretizat singur pe pagină. Imaginea este foarte mare – nouăsprezece inci înălțime. Diavolul este ghemuit și cu fața în față. El este gol în afară de o pânză de hermină. Hermina este purtată ca semn al regalității. Se crede că Diavolul poartă hermină în această imagine pentru a demonstra că este Prințul Întunericului.

Există mai multe mituri în jurul creării Bibliei Diavolului și toate îl implică pe Diavol. Și cel mai faimos mit este că scribul și-a schimbat sufletul prințului întunericului pentru a putea finaliza cartea într-o singură noapte.

Pe pagina opusă portretului Diavolului este o imagine a Orașului Ceresc. Acesta a fost interpretat ca Ierusalimul Ceresc menționat în Cartea Apocalipsei. În Evul Mediu era obișnuit să se lase expoziționale de cărți pentru a transmite un mesaj celor care le-au văzut. Se crede că mesajul menit aici este să arate recompensele unei vieți cu frică de Dumnezeu pe o pagină și ororile unei vieți păcătoase pe cealaltă.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/skull-5412833-1024x602.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/skull-5412833-150x150.jpguvAltfelIstorie
Istoria reală este mult mai interesantă decât ceea ce am învățat în liceu. În timp ce majoritatea cărților trebuie să se dovedească a merita citite, unele se nasc în așa fel încât să ademenească pe oricine să le citească. Codex Gigas, care înseamnă literal „Cartea uriașă” în engleză, este cel...