Categorii
Altfel Istorie Timp Liber

A Fost Descoperit Turnul Babel – Iata Unde Se Afla

În anul 539 î.Hr., Cirus cel Mare a cucerit Babilonul și a eliberat poporul evreu din exil. Biblia consemnează că, înainte de acest eveniment, evreii fuseseră împrăștiați în diferite regiuni ale lumii ca urmare a răzvrătirii lor împotriva lui Dumnezeu și a construcției Turnului Babel.

Această faimoasă poveste biblică a fost spusă de-a lungul secolelor, dar oamenii de știință au dezbătut dacă se bazează sau nu pe un eveniment real.

În consecință, mulți au teoretizat că Marele Zigurat a fost construit de babilonieni ca o replică a unui turn anterior, despre care ei credeau că a fost construit de regele Nimrod pentru a ajunge în rai. Această teorie a fost confirmată de unele dovezi.

Arheologii au descoperit primele dovezi materiale ale existenței Turnului Babel printr-o tăbliță antică datând din secolul al VI-lea î.Hr. Placa înfățișează turnul însuși și conducătorul Mesopotamiei, Nabucodonosor al II-lea.

Placa memorială a fost găsită în urmă cu aproape 100 de ani, dar abia acum oamenii de știință au început să o studieze. Descoperirea a devenit o dovadă importantă a existenței turnului, care, conform istoriei biblice, a provocat apariția diferitelor limbi.

Oamenii de știință sugerează că turnului biblic a fost construit lângă Nabopolassar în timpul domniei regelui Hammural (aproximativ 1792-1750 î.Hr.). Cu toate acestea, construcția a fost finalizată abia 43 de ani mai târziu, în timpul lui Nebucadnețar (604-562 î.Hr.).

Potrivit oamenilor de știință, conținutul tabletei antice coincide în mare măsură cu povestea biblică. În acest sens, s-a pus întrebarea – dacă turnul a existat cu adevărat, atunci cât de adevărată este povestea mâniei lui Dumnezeu, care a lipsit oamenii de un limbaj comun. Poate că într-o zi se va găsi un răspuns si la această întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *