Categorii
Altfel Istorie Timp Liber

A Fost Descoperita Casa Lui Isus Hristos – Iata Cum Arata

Ken Dark, un arheolog de la Universitatea din Reading Anglia, tocmai a făcut una dintre cele mai interesante descoperiri din ultimele două milenii: casa copilăriei lui Isus Hristos. Profesorul a petrecut 14 ani studiind rămășițele unei locuinței din secolul I, aflată sub o mănăstire modernă.

Povestea începe cu o săpătură făcută de cateva călugărițe în 1881, în timp ce construiau mănăstirea Surorile din Nazaret, dar nici nu se gandeau peste ce au dat. Dark descrie ca fiind „unul dintre primele proiect arheologice facute de o femeie”.

Înregistrările din explorarea lor arheologica, precum și altele ale unui preot iezuit, au fost cheia cercetării lui Dark desi situl a fost mult timp ignorat de savanti.

Locul a găzduit mai multe structuri și a avut mai multe utilizări timp de peste două milenii. Mai întâi, a fost o clădire in secolul I, parțial sculptata in stâncă, care ar fi putut fi o locuință. Locul a fost folosit apoi drept carieră, iar apoi ca mormânt. Mai târziu, a fost o biserica rupestră, menționată de pelerinul Egeria, care a scris o relatare a călătoriilor în Țara Sfântă, în jurul anului 380 d.Hr.

Mai târziu, pe pământul de deasupra a fost construită o biserică bizantină numita Biserica Nutriției, care a fost construită pentru a comemora locul în care a crescut Isus Hristos și a fost menționată de abatul și istoricul irlandez Adomnán în cartea sa Du Lochis Sanctis la sfârșitul secolului al 7-lea.

„Biserica bizantină a fost sigur clădirea descrisă de Adomnán”, „Era foarte mare, decorată foarte elaborat și probabil din secolul al 5-lea.”

„Acoperă o criptă si in criptă, sunt două morminte din perioada romană, iar între ele se află o casă – și acea casă, este locul în care a fost crescut Isus Hristos, spune istoricul Adomnán.

Biserica a ars în jurul anului 1200 și nu a mai avut uz religios până când surorile din Nazaret au început să-și construiască mănăstirea acolo în anii 1880.

„Așadar, am găsit biserica, am găsit cripta, in consecintă am găsit casa lui Isus”. A spus Dark. „Credincioasii si crestinii pot fi încrezători că este casa copilăriei lui Isus Hristos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *