De la traducerea Cărții lui Enoh (Enoch) din textele antice descoperite în Etiopia în 1768, aceasta a creat agitație în istoria omenirii, care a fost povestită ani de zile. Cartea lui Enoh spune povestea îngerilor căzuți numiți Nefilimi sau Anunnaki.

Este larg acceptat faptul că mai multe copii ale Cărții lui Enoh (Enoch) au fost descoperite în 1948 printre Manuscrisele de la Marea Moartă, manuscrise religioase evreiești antice. Au fost descoperite în peșterile de la malul mării, lângă o așezare antică numită Qumran. Se crede că există povești care au asemănări mari cu Sumerul antic.

Cartea este formata din cinci secțiuni majore destul de distincte:

  1. Faptele rele ale Îngerilor Căzuți sau Nefilimii, cunoscuti și sub denumirea de „Veghetorii”.
  2. Parabolele care explică judecata Veghetorilor Îngerii Căzuți și Marele Potop ca pedeapsă pentru faptele rele ale Îngerilor Căzuți;
  3. Cartea Luminarilor care conține date astronomice precise despre mișcările Soarelui, Lunii și Stelelor, inclusiv calculul anului lunar de 365 de zile și de ce trebuie adăugat un an suplimentar după 4 ani;
  4. Cartea Viziunilor despre trecutul și viitorul destinului umanitatii sub sistemul opresiv al Regilor Divini;
  5. O Apocalipsă finală în care drepții vor fi eliberați de cei răi de către Fiul Omului sau Mesia în epoca de după Potop.

Enoh a fost stră-străbunicul lui Noe, a șaptea generație de oameni după Adam. Datorită dreptății sale, el a fost ales de Dumnezeu să-i îndeplinească poruncile și să-i propovaduiasca invataturile, în special după ce Pământul a devenit corupt din cauza faptelor iresponsabile ale unui grup superior de îngeri cu înfățișare umană, denumiți și „Veghetorii”.

Enoh a fost mesagerul lui Dumnezeu și acela care a primit cuvintele sale și le-a răspândit în toată lumea. În cele din urmă, a fost luat de Dumnezeu în împărăția sa, scăpând astfel de moartea lui pământească.

„După ce a devenit tatăl lui Matusala, Enoh a umblat cu credincioșie cu Dumnezeu 300 de ani și a avut alți fii și fiice. În total, Enoh a trăit în 365 de ani. Enoh a umblat credincios cu Dumnezeu; atunci nu mai era, pentru că Dumnezeu l-a luat. Prin credință, Enoh a fost luat din această viață, ca să nu experimenteze moartea: „Nu a putut fi găsit, pentru că Dumnezeu l-a luat. Căci înainte de a fi luat, a fost lăudat ca unul care a plăcut lui Dumnezeu.” [Biblia Capitolul Evrei 11:5]

Nu este de mirare de ce Cartea lui Enoh nu a fost inclusă în versiunea biblică modernă, deoarece conținutul ei vorbește despre îngeri răi care s-au îndrăgostit de femeile muritoare și s-au împerecheat cu ele, dând naștere rasei hibride de umanoizi giganti.

„Și s-a întâmplat când copiii oamenilor s-au înmulțit, în acele zile li s-au născut fiice frumoase. Și îngerii, copiii cerului, i-au văzut și i-au poftit și au zis unul altuia: „Veniți, să ne alegem neveste dintre copiii oamenilor și să ne naștem copii.” Și Samyaza, care era conducătorul lor, le-a spus: „Mă tem că nu veți fi într-adevăr de acord să faceți această faptă și numai eu va trebui să plătesc pedeapsa unui mare păcat.” Și toți i-au răspuns și au zis: „Să jurăm cu toții un jurământ și toți să ne legăm prin imprecații reciproce să nu abandonăm acest plan, ci să facem acest lucru.” Apoi au jurat toți împreună și s-au obligat prin imprecații reciproce asupra lui.” [Cartea lui Enoh, capitolul 6]

Și astfel îngerii s-au aruncat din ceruri pentru a-și lua soții alese, sfidând judecata Creatorului. Ei erau 200 și erau conduși de conducătorii lor:

„Și acestea sunt numele conducătorilor lor: Samîazâz, conducătorul lor,  Arâkîba, Râmêêl, Kôkabîêl, Tâmîêl, Râmîêl, Dânêl, Êzêqêêl, Barâqîjâl, Asâêl, Armârôs, Batârêl, Anânêl, Zaqîêl, Samsâpêêl, Satarêl, Tûrêl, Jômjâêl, Sariêl.” (Cartea lui Enoch, Capitolul 4).

Când îngerii au coborât pe Pământ, au început să ofere daruri de cunoaștere atât bărbaților, cât și femeilor muritori, sfidând astfel voința creatorului unei rase nealterate de oameni cu liber arbitru. În schimb, îngerii cereau respect și adorație, dar neștiind de haosul pe care îl instituiseră.

„Și Azâzêl i-a învățat pe oameni să facă săbii, cuțite, scuturi și armuri și le-a făcut cunoscute metalele pământului și arta de a le lucra, brățări și podoabe și folosirea antimoniului și înfrumusețarea pleoapelor și tot felul de pietre scumpe și toate tincturile de colorare. Și s-a ridicat multă nelegiuire și s-au desfrânat și au fost duși în rătăcire și s-au stricat în toate căile lor. Samyâzâ a învățat descântece și tăieri de rădăcini, Armârôs rezolvarea descântecelor, Batârêl a predat astrologia, Kôkabêl constelațiile, Êzêqêêl cunoașterea norilor, Araqiêl semnele pământului, Shamsiêl semnele soarelui și cursul lunii. Si oamenirea a pierit, au plans și strigatul lor s-a înălțat la cer…”

Toate creaturile vii au fost împiedicate într-un fel sau altul de noua ordine a lucrurilor. Îngerii nu și-au dat seama că oamenii erau prea necoapți și prea creduli pentru a fi învățați atât de multe cunoștințe deodată. Ca o consecință, Pământul s-a înroșit din sângele creaturilor sale și toate ființele vii au devenit apoi predispuse la curățarea divină.

„Și toți ceilalți împreună cu ei și-au luat neveste și fiecare și-a ales una, și au început să intre la ei și să se spurce cu ei și i-au învățat farmece și descântece și tăierea rădăcinilor și i-a făcut să se familiarizeze cu plantele. Și au rămas însărcinate și au născut uriași mari, a căror înălțime era de trei mii de metri. Care au mistuit toate dobândirile oamenilor. Și când oamenii nu i-au mai putut susține, uriașii s-au întors împotriva lor și au devorat omenirea. Și au început să păcătuiască împotriva păsărilor, a fiarelor, a reptilelor și a peștilor, să înghită unii altora carnea și să bea sângele. Atunci pământul a pus acuzații împotriva celor fără de lege.” Cartea lui Enoch.

Concepția Nephilimilor a fost primul calvar pe care oamenii au trebuit să-l înfrunte, deoarece nu exista nicio modalitate de a depăși nevoile acelor umanoizi supradimensionați. Intervenția în ordinea naturală a lucrurilor l-a înfuriat pe Creator, așa că „Veghetorii” și tot ceea ce fusese corupt era pe cale să guste pedeapsa.

„Și distrugeți toate spiritele reprobiților și copiii Veghetorilor, pentru că au greșit omenirii. Distruge orice rău de pe fața pământului și orice lucrare rea să se încheie; și să apară planta dreptății și a adevărului; faptele dreptății și adevărului’ vor fi sădite în adevăr și bucurie pentru totdeauna.” „Și curăță pământul de orice asuprire și de orice nelegiuire, de orice păcat și de orice nelegiuire; și nimicește de pe pământ toată necurăția care se face pe pământ. Și toți copiii oamenilor vor deveni drepți și toate neamurile se vor închina și Mă vor lăuda și toți Mi se vor închina. Și pământul va fi curățit de orice întinare și de orice păcat, de orice pedeapsă și de orice chin și nu-i voi mai trimite niciodată asupra lui din neam în generație și în veci”.

Inutil să spunem că distrugerea globala a luat forma unui mare potop, iar Noe a fost informat despre acest lucru prin cuvintele atribuite de strămoșul său Enoh și i s-a permis să perpetueze specia umană, precum și să păstreze nenumărate alte animale sălbatice.

„Atunci a zis Cel Preaînalt, Cel Sfânt și Cel Mare a vorbit și a trimis pe Uriel la fiul lui Lameh și i-a zis: „Du-te la Noe și spune-i în numele meu: „Ascunde-te!” și dezvăluie-i sfârșitul care se apropie: că întregul pământ va fi distrus și un potop este pe cale să vină peste tot pământul și va nimici tot ce este pe el. Și acum învăta-l să scape și sămânța lui să fie păstrată pentru toate generațiile lumii.”

Deși unora le este greu să creadă, marele potop fusese programat cu mult înainte ca Noe să apară, și stră-străbunicul său a fost cel care răspândise cuvântul divin.

Cataclismul a fost inevitabil, deoarece înainte de acel moment, locuitorii Pământului au fost corupti și nu mai puteau trăi în pace. Cartea lui Enoh (Enoch) spune multe povești controversate ale unui timp într-un mod similar cu ceea ce trăim astăzi, dar cu unele diferențe majore. Înainte de marele potop, oamenii aveau o durată de viață extraordinară, fapt atestat de regii sumeriei și faraonii egipteni.

Deși istoricii consideră încă acest interval de timp din istoria omenirii ca nedovedit și fictiv, există numeroase relatări care vorbesc despre acele vremuri în care „zeii umblau printre oameni”, când creaturile mitologice nu erau doar o născocire a imaginației, iar 100 de ani marcau doar inceputul vietii oricarui om. Astăzi, se pare că istoria noastră fie nu are voie să iasă la iveala pentru că ar strica ordinea, fie pentru că acel ciclu al istoriei nu a fost niciodată menit să fie cunoscut, dintr-un motiv cu adevărat intrigant.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/art-7503007-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/art-7503007-150x150.jpguvAltfelTimp Liber
De la traducerea Cărții lui Enoh (Enoch) din textele antice descoperite în Etiopia în 1768, aceasta a creat agitație în istoria omenirii, care a fost povestită ani de zile. Cartea lui Enoh spune povestea îngerilor căzuți numiți Nefilimi sau Anunnaki. Este larg acceptat faptul că mai multe copii ale Cărții...