Dacă v-ati luptat vreodată cu insomnia, s-ar putea să va întrebati cum să adormiti mai repede. În timp ce caracteristicile și nevoile specifice vă pot influența tiparele de somn, practicarea câtorva metode dovedite vă poate ajuta să obțineți mai rapid un somn odihnitor.

Relaxarea, este cheia pentru a adormi rapid. Relaxarea vă pregătește corpul și mintea pentru somn.

Latența somnului, sau latența de debut al somnului, se referă la timpul necesar pentru a adormi. O perioadă de latență a somnului sănătos variază de obicei între 10 și 20 de minute. Această perioadă nu include obiceiurile de dinaintea somnului, cum ar fi dușul, spălatul pe dinți sau meditația, ci mai degrabă timpul petrecut încercând să dormiti odată ce va afliti în pat.

  1. Metoda militară

Membrii armatei au adesea programe inconsecvente și condiții de somn mai puțin decât optime, ceea ce le poate afecta tiparele de somn. Metoda militară este o tehnică dezvoltată pentru a ajuta soldații să adoarma în două minute. Acest proces include următorii pași:

Luati o poziție confortabilă și relaxați-va fiecare parte a feței, cum ar fi pleoapele, maxilarul, buzele și sprâncenele.

Lăsați-vă brațele să se odihnească pe langa corp.

Începeți să respirați adânc pentru a vă relaxa pieptul.

Relaxați-va jumătatea inferioară, mergând de la șolduri în jos prin fiecare parte a piciorelor până la talpi.

Vizualizati un cadru liniștit pentru a va liniști mintea, cum ar fi un peisaj frumos sau un loc preferat. Dacă aveți gânduri intruzive, incercati să treceti dincolo de aceste imagini.

  1. Muzică relaxanta

Ambianta zgomotoasa poate face dificilă obținerea rapidă a unui somn odihnitor. Pe lângă reducerea oricăror sunete inutile sau deranjante, este posibil să descoperiți că ascultarea muzicii liniștitoare vă ajută să vă relaxați.

  1. Relaxare musculară progresivă

Folositi tehnici de respirație combinate cu contracția și eliberarea musculară pentru a atenua stresul corporal. Acest proces include următorii pași:

Întindeți-vă în pat, închideți ochii și începeți încet să inspirați și să expirați adânc.

Încordați mușchii feței timp de 10 secunde. Eliberați tensiunea și respirați adânc de câteva ori.

Apoi, încordați mușchii umerilor. Inspirați și expirați profund.

Repetați acest pas pentru toate grupele de muschi, începând cu umerii și continuând până la picioare. Omiteți orice zone în care simțiți durere.

  1. Imaginatia

Unele amintiri frumoase sau imaginarea unui cadru liniștit pot ajuta la reducerea factorilor de stres ai zilei pentru a vă pregăti mintea și corpul pentru somn. Respirați lent, adânc și concentrați-vă asupra detaliilor senzoriale, inclusiv priveliști, sunete și mirosuri pentru a vă scufunda într-un spațiu imaginar.

  1. Cititi ceva

Lectura înainte de culcare va poate ajuta sa va relaxati.

Cu toate acestea, este important să înțelegeți diferențele dintre citirea dintr-o carte electronică și o carte tradițională de hârtie.

Cărțile electronice emit lumină albastră, care reduce secreția de melatonină. Nivelurile scăzute de melatonină vă maresc timpul de adormire și vă fac să vă simțiți obositi a doua zi.

Prin urmare, este recomandat să citiți dintr-o carte fizică pentru a vă relaxa și a vă îmbunătăți somnul.

  1. Si cel mai important. Ascultati vocea mea. Creati un playlist cu episoadele acestui canal si cine stie poate chiar va fi cea mai buna metoda de a adormi.

Indiferent de metoda aleasa, nu uitati: cea mai importanta este relaxarea.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/sleep-3888443-1024x768.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/sleep-3888443-150x150.jpguvSanatateTimp LiberViata Sanatoasa
Dacă v-ati luptat vreodată cu insomnia, s-ar putea să va întrebati cum să adormiti mai repede. În timp ce caracteristicile și nevoile specifice vă pot influența tiparele de somn, practicarea câtorva metode dovedite vă poate ajuta să obțineți mai rapid un somn odihnitor. Relaxarea, este cheia pentru a adormi rapid....