Muzica este bine cunoascută si pentru beneficiile terapeutice unice, are inclusiv capacitatea de a îmbunătăți performanța cognitivă și memoria. Cu toate acestea, când vine vorba de puterea vindecatoare a muzicii multe dintre tehnici s-au pierdut. În timp ce civilizațiile antice pot juca un rol în păstrarea răspunsurilor, iată cum a fost folosit sunetul pentru vindecare și cum s-a descoperit mai târziu că muzica are legătură cu medicina și cum poate continua să fie benefică și astăzi.

Muzica a fost folosită pentru beneficiile sale terapeutice încă din cele mai vechi timpuri și, în timp ce medicii greci erau cunoscuți că foloseau flautul pentru a-și vindeca pacienții si egiptenii aveau propria lor metodă de a obține beneficii de pe urma muzicii. Crezând că sunetul vocalelor poate genera vibrații care au abilități speciale de vindecare, ei au folosit o metodă specială numită „tonifiere”, nu intamplator acest termen se mai pastreaza si in ziua de azi.

Manipuland sunetele vocalelor prin utilizarea respirației și a vocii se optineau rezultate bune terapeutic. Această metodă a fost atât de importantă pentru vindecare încât structuri rezonante au fost construite pentru a amplifica efectele terapeutice ale sunetului în momente importante, cum ar fi ceremoniile religioase, și au fost incorporate si în piramide. Astfel evidențiind cât era muzica de prețuita. Camera Regelui din Marea Piramidă din Giza, de exemplu, a fost proiectată să reverbereze pentru a crește energia sonoră din cântări.

Exista cercetări semnificative care demonstrează că civilizațiile antice au avut ceva profund pentru muzica. Deși cercetătorii au început să studieze aplicarea muzicii în medicină spre sfârșitul secolului al XIX-lea, Spitalul Diogel de la Salpetriere din Paris a raportat efectele benefice ale muzicii asupra răspunsurilor fiziologice, inclusiv aspecte precum ritmul cardiac, frecvența respiratorie, pulsul, tensiunea arterială. Prin folosirea muzicii live lângă patul pacientului, s-a constatat că muzica vindecă prin scăderea tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace și creșterea debitului cardiac. In general, ajută la funcționarea sistemului parasimpatic.

Astăzi, muzica este bine cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare și devine din ce în ce mai utilizată în metodele de tratament atât pentru bolile fizice, cât și pentru bolile mentale, prin metode precum terapia prin muzică. De fapt, cercetătorii au ajuns la concluzia că muzica este o terapie validă care poate reduce depresia și anxietatea, precum și îmbunătățirea dispoziției, stima de sine și chiar calitatea vieții.

Deși poate părea putin ciudat că simpla ascultare sau interpretare a muzicii poate fi vindecatoare, civilizațiile antice, și-au dat seama foarte devreme de puterea acesteia. Având în vedere că cercetările înlătură orice mit, culegerea beneficiilor puterilor vindecătoare ale muzicii se poate face astăzi prin meloterapie sau chiar prin a învăța sâ cântati la un instrument.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/vindecare_prin_muzica-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/vindecare_prin_muzica-150x150.jpguvIstorieSanatateStiinta
Muzica este bine cunoascută si pentru beneficiile terapeutice unice, are inclusiv capacitatea de a îmbunătăți performanța cognitivă și memoria. Cu toate acestea, când vine vorba de puterea vindecatoare a muzicii multe dintre tehnici s-au pierdut. În timp ce civilizațiile antice pot juca un rol în păstrarea răspunsurilor, iată cum...