Retete – Pui cu lamaie si capere

pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Surprinde-ti musafirii cu o reteta inedita! La plecarea lor, vei avea parte numai de laude. Pentru realizarea urmatoarei retete ai nevoie de:

Ingrediente:

 –  1 pui (circa 1 kg)

–  ½ legatura de salvie

–  1 legatura de patrunjel

–  2 lamai

–  20 g unt rece

–  1 kg cartofi

–  500 g morcovi

–  2 lingurite capere (conserva)

–  300 ml supa de pui (poate fi si supa instant)

–  2 linguri zahar pudra

–  50 ml ulei de masline

–  Sare, piper

Mod de preparare:

Puiul curatat si spalat se sterge cu un servet de bucatarie. O lamaie se spala si se taie in felii subtiri, iar cealalta se stoarce. Untul se taie felii si se amesteca cu salvia tocata si cu feliile de lamaie. O parte din acest amestec se introduce pe sub pielea puiului. Se condimenteaza puiul si in interior si pe exterior cu sare, piper si se umple cavitatea cu patrunjel tocat, restul de salvie si de felii de lamaie. Cartofii si morcovii se curate, se spala si se taie: cartofii in felii mai groase, iar morcovii in fasii. Cartofii, morcovii si caperele se pun intr-o tava de copt, se sareaza si se pipereaza. Se toarna supa de pui si se presara cu zahar pudra. Se amesteca sucul de lamaie cu uleiul si se unge puiul cu ajutorul unei pensule. Deasupra se presara cu sare. Restul de ulei cu zeama de lamaie se toarna peste legume. Se introduce tava in cuptor si se lasa puiul la rumenit circa 75 de minute, la foc potrivit. Se serveste cu legumele coapte si cu felii de lamaie.

Pofta buna! 

Incearca si alte retete:

Supa de rosii cu galuste de branza

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/pui1-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/pui1-1-150x150.jpguvAltfelpui,retete
Retete - Pui cu lamaie si capere Surprinde-ti musafirii cu o reteta inedita! La plecarea lor, vei avea parte numai de laude. Pentru realizarea urmatoarei retete ai nevoie de: Ingrediente:  -  1 pui (circa 1 kg) -  ½ legatura de salvie -  1 legatura de patrunjel -  2 lamai -  20 g unt rece -  1 kg cartofi -  500 g morcovi -  2 lingurite capere (conserva) -  300 ml supa...