Unul dintre cele mai fascinante capitole ale istoriei și al literaturii se referă la copiii sălbatici care au fost crescuți de animale sălbatice și apoi reintegrați în societatea umană. Un astfel de caz notoriu este cel al lui Dina Sanichar, un băiat sălbatic din India din secolul al XIX-lea, ale cărui experiențe au inspirat celebrul personaj Mowgli din romanul „Cartea Junglei” scris de Rudyard Kipling. În acest articol, vom explora viața și experiențele lui Dina Sanichar și modul în care acestea au influențat creația lui Mowgli.

Dina Sanichar – Copilul Lupilor

Dina Sanichar s-a născut în jurul anului 1867 în jungla din Uttar Pradesh, India. Povestea sa uluitoare începe atunci când a fost găsit de vânători în junglă în jurul vârstei de 6 ani. Copilul sălbatic a fost crescut de lupi sau de alte animale sălbatice și prezenta comportamente tipice acestor creaturi. Mersul său era pe patru labe, iar comunicarea sa era limitată la sunete și urlete, fără folosirea limbajului uman.

Adaptarea la Viața Umană

Dina Sanichar a fost adus în societatea umană și a fost plasat sub îngrijirea oamenilor care au încercat să-l „civilizeze”. Aceasta a fost o sarcină dificilă, deoarece el nu avea experiență cu viața umană și nu înțelegea limbajul vorbit. Cu toate acestea, el a învățat treptat să folosească limbajul, să meargă în picioare și să adopte obiceiurile oamenilor.

Influența asupra Personajului Mowgli

Povestea lui Dina Sanichar a atras atenția asupra autorului britanic Rudyard Kipling, care era fascinat de aceste cazuri de copii sălbatici. În 1894, Kipling a publicat „Cartea Junglei”, o colecție de povești despre animale și aventuri în jungla indiană. Unul dintre personajele principale ale acestei opere este Mowgli, un băiat crescut de lupi.

Mowgli, așa cum este prezentat în povestirile lui Kipling, împărtășește multe trăsături cu Dina Sanichar. El este un copil care a fost luat sub aripa unei familii de lupi și a crescut în junglă. Asemenea lui Dina Sanichar, Mowgli învață să supraviețuiască în mediul sălbatic și să interacționeze cu animalele. Cu toate acestea, el este, de asemenea, introdus în lumea umană, învățând să folosească limbajul și să se comporte ca un om.

Moștenirea lui Dina Sanichar și Mowgli

Atât Dina Sanichar, cât și personajul Mowgli au devenit subiecte de interes continuu în studiile despre dezvoltarea umană și adaptarea la societate. În cazul lui Dina Sanichar, experiența sa a oferit o perspectivă unică asupra capacităților umane de adaptare și de învățare. Prin contrast, Mowgli a devenit unul dintre cele mai iubite personaje ale literaturii pentru copii, continuând să inspire generații de cititori cu aventurile sale din junglă și lecțiile sale despre relațiile dintre oameni și natură.

În concluzie, Dina Sanichar este un exemplu fascinant de adaptare umană, iar povestea sa a influențat una dintre cele mai iconice creații ale literaturii, personajul Mowgli din „Cartea Junglei”. Experiența sa și povestea lui continuă să ne amintească de capacitatea umană de a învăța, de a se adapta și de a găsi un loc în lume, indiferent de circumstanțele inițiale.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/09/FB_IMG_1694953271819.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/09/FB_IMG_1694953271819-150x150.jpguvIstorie
Unul dintre cele mai fascinante capitole ale istoriei și al literaturii se referă la copiii sălbatici care au fost crescuți de animale sălbatice și apoi reintegrați în societatea umană. Un astfel de caz notoriu este cel al lui Dina Sanichar, un băiat sălbatic din India din secolul al XIX-lea,...