Robin Hood este un haiduc legendar, descris inițial în folclorul englez intr-un manuscris medieval datand de la sfarsitul secolului al 14-lea și, ulterior, prezentat în literatură și film. Potrivit legendei, el a fost un arcaș și spadasin foarte priceput.

În unele versiuni ale legendei, el este descris ca fiind de vita nobilă, iar în povestirile moderne se spune ca a luptat în cruciade înainte de a se întoarce în Anglia pentru a-și lua inapoi pământurile furate de șeriful din Nottingham. Înfățișat în mod tradițional îmbrăcat în verde, se spune că el fura de la bogați și dadea săracilor.

Potrivit legendei și scrierilor, Robin Hood fiind bolnav a călătorit la manastirea Kirklees cu Little John pentru a fi tratat de o calugarita. Fără să se știe, calugarita era amanta lui Sir Roger de Doncaster, unul dintre dușmanii lui Robin Hood și, sub pretextul unui tratament medieval de a vărsa sânge, calugarita i-a tăiat una dintre vene lui Robin și l-a lăsat să sângereze încet până la moarte.

Conștient că va muri în curând, Robin l-a rugat pe Little John să-l îngroape în apropiere, cu sabia la cap, săgețile la picioare și arcul lângă el. Mormântului lui Robin Hood de la moșia Kirklees din Yorkshire, a fost subiectul unor controverse încă din secolul al 16-lea. Au existat îndoieli cu privire la autenticitatea sa și, de-a lungul secolelor, au existat relatări contradictorii cu privire la conținutul mormântului.

Sunt asociate cu el două pietre: lespedea cu cruce și piatra cu epitaf. Mănăstirea de călugărițe cisterciene de la Kirklees, în partea de vest a Yorkshire, a fost fondată în onoarea Fecioarei Maria și a Sfântului Iacob în timpul domniei lui Henric al II-lea (1154 – 1189).

Din anii 1306 până în 1315 au existat câteva scandaluri la Kirklees, mai ales în cazul a trei dintre călugărițe: Alice Raggid, Elizabeth Hopton și Joan Heton. Aceste doamne erau aparent prea prietenoase cu unii dintre vizitatorii bărbați.

Mănăstirea de maici a devenit un refugiu pentru mamele necăsătorite, dar Kirklees este cel mai bine cunoscut drept locul morții și înmormântării lui Robin Hood. In anul 2012 moșia Kirklees a fost scoasa la vanzare pentru 7 milioane de lire sterline si a fost vândută lui Louis Pickersgill în 2013, care locuiește acolo.

Un weekend pe an, proprietatea este deschisă pentru vizitatorii. Biletul costă 5 lire sterline, si include vizitarea mormântul lui Robin Hood, clădirile fermelor și unele dintre terenuri.

Asa ca cine doreste o destinatie de vacanta inedita poate trece pe lista si acest obiectiv. Rezervarea este esențială, deoarece nu vă puteți prezenta pur si simplu acolo în ziua respectivă.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/mormantul_lui_robin_hood-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/mormantul_lui_robin_hood-150x150.jpguvAltfelIstorieTimp Liber
Robin Hood este un haiduc legendar, descris inițial în folclorul englez intr-un manuscris medieval datand de la sfarsitul secolului al 14-lea și, ulterior, prezentat în literatură și film. Potrivit legendei, el a fost un arcaș și spadasin foarte priceput. În unele versiuni ale legendei, el este descris ca fiind de...