In folclor există multe povești terifiante despre vrăjitoare, fantome și monștri care continuă să îngrozească comunitățile moderne. Este ușor să respingi aceste povești ca fiind pură ficțiune, fără nicio bază în adevărul istoric…dar dacă unele ar fi reale?

Lumea antică era plină de mituri ciudate și fenomene inexplicabile. Entitățile supranaturale au fost adesea învinuite pentru evenimente tragice precum ciumă, dezastre naturale și boli. Cu toate acestea, este posibil ca aceste mituri să fi izvorât din realitate!

Descoperirea făcută în august 2017 a unei incantații aramaice vechi de 2.800 de ani a fost descrisă de arheologi drept „primul document de acest gen”. Textul a fost găsit gravat pe lateralul unui vas antic de piatră excavat la Pergamon în Turcia modernă.

Se crede că inscripția este o poveste arhaică adevărată. Stiu ca multi veti spune ca este doar o baliverna sau o poveste de adormit copii, dar simplul fapt ca exista ar trebui sa ne dea de gandit. Vasul de piatră găsit într-o clădire antică asemănătoare altarului din Zincirli, Turcia, conținea inițial produse cosmetice, dar a fost refolosit pentru a afișa incantația enigmatică.

O poveste a fost sculptată pe suprafața vasului, descriind capturarea a ceva numit „devoratorul” despre care se spunea că aduce „foc” victimelor sale. Consecința evidentă ar fi fost o moarte dureroasă. Singurul mod în care o persoană își putea reveni era să folosească sângele devoratorului.

Incantația nu a specificat cum urma să fie administrat sângele. Nu este clar dacă sângele era dat persoanei afectate într-o poțiune care putea fi înghițită sau dacă era uns pe corp. Ilustrațiile sugereaza că era fie un centiped, fie un scorpion. „Focul” ar putea fi defapt o înțepătură dureroasă si este similar cu viermele mongolez al morții.

Autorul a fost un magician numit Rahim, care a sculptat vraja în aramaică acum aproximativ 2.800 de ani. Este cea mai veche incantație in aramaică găsită vreodată. Arheologii cred că incantația a fost suficient de importantă pentru a fi păstrată după moartea magicianului, deoarece inscripția avea deja peste un secol în momentul în care templul a fost construit.

Această veche incantație aramaică este o descriere înfiorătoare a unei creaturi necunoscute care aduce foc victimelor sale. Deși s-ar putea să nu cunoaștem niciodată identitatea acestei creaturi misterioase, este interesant să ne gândim cu ce scop a fost creata incantația.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/dovezile_existentei_magiei_vraja_de_foc-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/dovezile_existentei_magiei_vraja_de_foc-150x150.jpguvAltfelTimp Liber
In folclor există multe povești terifiante despre vrăjitoare, fantome și monștri care continuă să îngrozească comunitățile moderne. Este ușor să respingi aceste povești ca fiind pură ficțiune, fără nicio bază în adevărul istoric…dar dacă unele ar fi reale? Lumea antică era plină de mituri ciudate și fenomene inexplicabile. Entitățile supranaturale...