Crearea femeii în Biblie a fost subiectul multor dezbateri. Textul biblic spune că Eva a fost creată din tsela’ a lui Adam. Deși tsela‘ a fost tradus în mod tradițional ca fiind „coasta”, cercetatorul biblic Ziony Zevit susține că este mai bine tradus ca os pelvian al lui Adam.

Această conversație controversată continuă în articolul „Creating Woman” al lui Mary Joan Winn Leith, publicat în Biblical Archaeology Review. În articolul ei, Leith examinează creația femeii în Biblie. Ea se uită la suportul etiologic și eufemistic pentru interpretarea lui Zevit și ia în considerare modul în care acest lucru s-ar fi încadrat în cunostiintele străvechi ale biologiei.

Apoi Leith se concentrează pe o parte interesantă din povestea lui Adam și Eva din Biblie, Geneza 3:14–19, după ce Adam și Eva au mâncat fructul interzis. Din cauza neascultării lor, Dumnezeu îi pedepseste. După cum explică Leith, acestă pedeapsă ia relațiile pozitive, inclusiv nașterea, și le transformă în negative.

Geneza 3:14–19 inversează cu efect negativ toate relațiile pozitive care au predominat înainte ca oamenii să nu asculte de Dumnezeu. Oamenii și Dumnezeu, bărbatul și femeia, oamenii și animalele, oamenii și pământul devin acum înstrăinați unul de celălalt acolo unde înainte totul era armonios.

Cel mai cunoscut efect negativ al neascultării umane este durerea fizica a femeii cand naște. Cel puțin teoretic, înainte de pedeapsă, nașterea în Eden ar fi trebuit să fie nedureroasă. Principiul barbatului care dă cumva naștere femeii din coasta lui, este inlocuit cu nașterea dificilă promisă femeii în Geneza 3:16.

Astfel, crearea femeii în Biblie din bărbat este nedureroasă, dar, așa cum se ilustrează, toate nașterile ulterioare sunt dureroase. Mai mult, nu numai că prima naștere a fost nedureroasă, dar a fost a unui bărbat care dă naștere unei femei, în mod șocant.

In zilele noastre avand o alta intelegere asupra anatomiei si biologiei putem spune ca defapt coasta lui Adam este ADN-ul lui. In niciun caz nu putem afirma ca Adam a nascut-o pe Eva, asa cum o femeie naste un copil. Dar cu siguranta putem lua in considerare ca la crearea femeii, asa cum se spune in Biblie, s-ar fi folosit fragmente ale ADN-ului lui Adam.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/crearea_femeii-1024x576.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2023/06/crearea_femeii-150x150.jpguvAltfelIstorieStiintaTimp Liber
Crearea femeii în Biblie a fost subiectul multor dezbateri. Textul biblic spune că Eva a fost creată din tsela' a lui Adam. Deși tsela‘ a fost tradus în mod tradițional ca fiind „coasta”, cercetatorul biblic Ziony Zevit susține că este mai bine tradus ca os pelvian al lui Adam. Această...