achizitionarea unei pasari de colivie

Perus galben

Importante pierderi la achizitionarea unei pasari de colivie se datorează faptului că noul proprietar nu este informat în legătură cu modul de întreţinere a păsării. Din aceste considerente, noul proprietar se va informa din timp asupra biologiei, a modului de viaţă şi întreţinere a speciei ce urmează a fi achiziţionată. Aceste aspecte sunt valabile pentru orice specie fie ca este canar, papagal, sticlete, pescarus japonez etc.

Inainte de achizitionarea unei pasari se face o atentă observaţie asupra aspectului şi a comportamentului acesteia, renunţându-se în cazul când exteriorizează unele aspecte dubioase.

Tot înainte de preluarea păsării se iau referiri detaliate privind sortimentele folosite în hrană, proporţia amestecurilor de seminţe, modul de pregătire a hranei moi, fructele şi verdeţurile administrate etc.

Importantă este cunoaşterea vârstei păsării şi provenienţa ei, dacă este din reproducţie proprie sau preluată de la alt deţinător şi modul în care a fost ţinută, separat în colivie sau în colectivitate, dacă a avut pierderi şi eventual originea acestora.

Alte amănunte se referă la temperatura din spaţiul de cazare a coliviei sau a volierei, amplasarea acestora în cameră sau curte, modul de comportare faţă de pasăre, programul de administrare a apei, a furajelor şi a curăţeniei. De asemenea, ce medicamente s-au utilizat cu scop preventiv sau de tonifiere a organismului, modul de administrare (apă, mancare), dozele şi perioadele de timp folosite.

La preluarea sau achizitionarea unei pasari se vor prefera exemplarele „sperioase”, întrucât aceste atitudini constituie un argument al vârstei tinere. Obişnuirea cu noul mediu, cu cei ai casei se face treptat, prin acoperirea în primele zile, timp de câteva ore a coliviei cu pânză rară, de preferat din tifon. Izolarea de mişcările din cameră face ca pasărea să fie scutită de factorii de agitaţie, să se adapteze şi sa se obişnuiască cu noile condiţii. Acoperirea coliviei dă o siguranţă păsării şi posibilitatea de cunoaştere şi adaptare în noul spaţiu de cazare.

O recomandare generală pentru viitorii deţinători de păsări de colivie şi de volieră constă în cunoaşterea înainte de achiziţionare a modului de întreţinere şi de comportare faţă de noul „membru” al familiei. O modalitate de familiarizare cu păsările captive constă în vizitarea anterioară a expoziţiilor de păsări exotice şi a crescătoriilor. Sunt necesare aceste acţiuni prin faptul că practica oferă mai multe detalii pentru întreţinerea corespunzătoare a unei păsări, faţă de care ne luăm ulterior o mare responsabilitate.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/12/papagal_perus-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/12/papagal_perus-1-150x150.jpguvNaturacanar,natura,papagal,pasari
Importante pierderi la achizitionarea unei pasari de colivie se datorează faptului că noul proprietar nu este informat în legătură cu modul de întreţinere a păsării. Din aceste considerente, noul proprietar se va informa din timp asupra biologiei, a modului de viaţă şi întreţinere a speciei ce urmează a fi achiziţionată. Aceste aspecte...