Cum putem preveni intepaturile insectelor?

Ciupiturile de insecte sunt lucruri pe care ne dorim cu totii sa le evitam, mai ales in serile calduroase care sunt ideale pentru plimbarile in aer liber. Insa de cele mai multe ori insectele sunt cele care ne transforma plimbarile relaxante in adevarate chinuri. Iata cateva leacuri sau remedii prin care puteti scapa de intepaturile insectelor, prin care le puteti tine la distanta si le puteti trata pe cele existente.

intepaturile insectelor

Pentru acasa, regulile sunt relativ simple; astfel cu ajutorul plaselor de insecte montate la ferestre sau cu pastilele ce se gasec in comert va puteti apara relative usor, dar cum va puteti apara cand iesiti din casa? Un ajutor de nadejde in lupta cu insectele este alimentatia.

Mancand cat mai mult usturoi sau band o lingura de otet de mere amestecat cu apa, insectele va vor ocoli negresit; sau daca niciuna din aceste solutii nu va sunt favorabile, va puteti prepara o lotiune din uleiuri esentiale de lavanda, menta, aloe vera, lamaita si muscata sau un sfert de cana de apa, doua linguri de otet si 10-20 de picaturi din uleiurile amintite mai sus.

In cazul in care ati fost deja intepat de insecte aplicati imediat un cub de gheata sau o compresa cu apa rece, putin patrunjel zdorbit sau putin usturoi, iar basicutele vor disparea cat mai repede.

Nu uitati atunci cand mergeti la plimbare sa nu va imbracati in haine de culoare deschisa care atrag tantarii.

Tantar – Foto: James Gathany

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/intepatura_tantar-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/intepatura_tantar-1-150x150.jpguvSanatateintepaturile insectelor,sanatate
Cum putem preveni intepaturile insectelor? Ciupiturile de insecte sunt lucruri pe care ne dorim cu totii sa le evitam, mai ales in serile calduroase care sunt ideale pentru plimbarile in aer liber. Insa de cele mai multe ori insectele sunt cele care ne transforma plimbarile relaxante in adevarate chinuri. Iata...