creierul masina computer

Imaginați-vă in conditia in care sunteti pe deplin conștient, dar incapabil de miștcare sau de comunicare, cum sunt unele victime ale accidentelor vasculare cerebrale severe sau alte experiențe cu leziuni neurologice foarte grave. Aceasta se intampla când conexiunile exterioare ale creierului la restul lumii sunt retezate. Tehnologia începe să promită modalități de refacere a acestor conexiuni.

Inca din secolul al 18-lea, de la biologul Luigi Galvani care a reusit sa activeze un tic nervos unei broaste moarte. Acesta a descoperit faptul că există o legătură între energia electrică și funcționarea sistemului nervos. Acum știm că semnalele neuronilor din creier sunt propagate ca impulsuri electrice, ale căror efecte pot fi detectate de electrozi din imediata apropiere. Deci, în principiu, ar trebui sa fim capabili sa construim un sistem nuronal exterioar – adică, un dispozitiv care transformă gândul în acțiune.

De fapt, avem deja primul sistem nuronal exterioar si poate fi testate pe om. Este numit BrainGate și constă intr-o serie de micro-electrozi, implantat în partea creierului în cauză. Semnalele de la micro-electrozii sunt decodate și utilizate pentru a controla mișcarea unui cursor pe un ecran, sau miscarea unui brat robotizat.

Ceea ce este remarcabil este capacitatea creierului de a se adapta la aceste sisteme artificiale, capacitatea de învățare pentru a le controla mai bine.

 

 

 

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/10/creierul-masina-2.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/10/creierul-masina-2-150x150.jpguvVocea Orasuluicreier,descoperire,neuroni,stiinta
Imaginați-vă in conditia in care sunteti pe deplin conștient, dar incapabil de miștcare sau de comunicare, cum sunt unele victime ale accidentelor vasculare cerebrale severe sau alte experiențe cu leziuni neurologice foarte grave. Aceasta se intampla când conexiunile exterioare ale creierului la restul lumii sunt retezate. Tehnologia începe să promită modalități de refacere a...