vindecare hiv

Medicii din Marea Britanie ar putea fi pe cale de a gasi un tratament pentru HIV. Un grup de cinci universități a anunțat provizoriu că testele anticipate pe primi 50 de pacienti(pacientul presupus vindecat aflandu-se printrei ei), pentru a încerca complet vindecarea HIV. In urma tratamentului nu s-a gasit niciun virus în sângele omului, ridicând speranța că tehnica noua a dat rezultate. Este important de subliniat faptul că rezultatete sunt in faza incipienta, și numai timpul va spune dacă într-adevăr au avut succes.

Noul tratament implică trei etape. Prima etapa este de a folosi medicamente anti-retrovirale actuale pentru a preveni celulele T – celulele sistemului imunitar, care sunt infectate cu HIV – de la multiplicare in mai multe milioane de copii ale virusului. În continuare, ei infecteaza pacientii cu un alt virus care să stimuleze sistemul imunitar, oferindu-i capacitatea sporită de a găsi și de a distruge celulele T infectate cu HIV.

In cele din urma, au dat pacientului un al doilea medicament cunoscut sub numele de Vorinostat, care activeaza celulele T latente, forțându-le sa emita proteine asociate cu HIV. Sistemul imunitar le marceaza apoi ca infectate si le distruge. Această tehnică a fost numit strategia „kick and kill”.

Se speră că noul tratament va elimina toate urmele de virus din organism, inclusiv în acele celule care le conțin in stare latenta.

„Ar fi minunat dacă vindecarea sa intamplat”, a declarat pacientul in varsta de 44 de ani. „Ultimul meu test de sânge a fost cu câteva săptămâni în urmă și nu există nici un virus detectabil. Cu toate acestea, care ar putea fi efectul medicamentelor anti-retrovirale, așa că trebuie să așteptăm să fim siguri.”

Doar o singură persoană este cunoscută ca a fost vindecat de HIV. În 2007, americanul Timothy Ray Brown a suferit un transplant de măduvă osoasă în Germania, acesta fiind bolnav de leucemie, folosind un donator care a fost imun la HIV. Celulele stem transplantate au reconstruit sistemul imunitar, înlocuind propriile sale celule canceroase cu altele noi, rezistente la HIV. La trei ani dupa operatie si fara sa mai ia medicamente anti-retrovirale, medicii nu au găsit nici o urmă de HIV din sânge lui Brown, acesta fiind vindecat ambele boli.

Sunt dificultati extrem de mari legate de găsirea de donatori care sunt imuni numai la HIV, dar sa fie si compatibili cu cel ce primeste, incat fac aceasta metota de tratament o optiune neviabila.

Va recomandam sa cititi si urmatoarele articole: 

Viitorul creierului si al masinii este intrepatrunderea

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/10/vindecare-hiv-2.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/10/vindecare-hiv-2-150x150.jpguvUV:Newsboala,stiinta,tratament,vindecare
Medicii din Marea Britanie ar putea fi pe cale de a gasi un tratament pentru HIV. Un grup de cinci universități a anunțat provizoriu că testele anticipate pe primi 50 de pacienti(pacientul presupus vindecat aflandu-se printrei ei), pentru a încerca complet vindecarea HIV. In urma tratamentului nu s-a gasit niciun...