Categorii
Sanatate

Renunta la FUMAT, afla cum! Spune NU fumatului si DA pentru sanatate!

Spune NU fumatului!

–  Vrei o tigara?

–  Nu multumesc. Da-mi in schimb, un pahar cu lapte, te rog!

Daca tii la sanatatea ta, acesta ar trebui sa fie raspunsul atunci cand cineva iti ofera o tigara. Este bine cunoscut faptul ca, laptele, este foarte sanatos pentru copii. Ei bine, oamenii de stiinta de la Centrul Medical Duke University (NC, SUA) recomanda consumul de lapte atat adultilor cat si copiilor. Fumatorilor, care doresc sa se lase de tigari, li se recomanda consumul constant de lapte.

Cercetatorii au testat 209 fumatori inraiti. Pentru a verifica inbunatatirea si agravarea gustului nicotinei, li s-au dat pentru consum, diverse alimente. Aproximativ 19% au recunoscut ca, atunci cand alimentatia lor se bazeaza pe produse lactate, gustul de tutun devine insuportabil. Aproximativ 16% din respondenti au fost siguri ca legumele si fructele inrautatesc gustul tigarilor. 14% au dezvaluit ca atunci cand fumeaza, nu pot bea apa sau suc.

Pe lista produselor care inrautatesc gustul tutunului, dar in schimb sunt bune pentru sanatate (consumate in anumite proportii), se afla, surprinzator, si: alcoolul, cafeaua, ceaiul, Coca-Cola, si unele sortimente de carne. Astfel, cercetatorii au primit datele ce ar putea ajuta la elaborarea unei diete speciale pentru fumatori. Este foarte posibil sa influenteze atitudinea fata de obiceiul de a fuma, dar cu siguranta aceste teste ii vor ajuta pe specialisti la stabilirea unui regim alimentar pentru fumatorii care tin la sanatatea lor si sunt dornici sa scape de acest viciu.

Asa ca, pana ce oamenii de stiinta ne vor prezenta un regim strict pentru renuntarea la tutun, de ce sa nu incepem cu introducerea produsele mai sus mentionate, in alimentatia zilnica. Verifica dupa ce aliment, tigara are cel mai oribil gust, si consuma-l de fiecare data inainte de a fuma. Daca iti doresti cu adevarat sa renunti la fumat, treptat, gustul insuportabil te va face sa lasi tigarile in rafturile magazinelor.

Renuntand la fumat, scapi de alte suferinte semnificative, iar la capitolul sanatate, vei vedea diferentele!

Citeste si alte articole: Ciocolata si beneficiile ei

2 răspunsuri la “Renunta la FUMAT, afla cum! Spune NU fumatului si DA pentru sanatate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *