Sa ai rate la bănci in ziua de astăzi a devenit un stil de viața, problema apare atunci când nu mai poți plăti. Și cum majoritatea creditor sunt luate pe minim 10 ani, foarte putini romani mai reușesc sa-și achite la timp ratele. 

In teorie banca, oricare ar fi ea, in prima faza îți propune ceea ce se numește refinanțare. Practic o iei de la capat cu plata ratelor. Banca, in nume propriu, foarte rar executa silit un client. O face doar atunci când garantia este sigura (ipoteca) sau când suma este forte mare. 

In mare parte creanțele se vând la pachet așa ziselor firme de recuperare. Aceste firme vor cere fără îndoiala in 90% din cazuri executarea silită, indiferent de suma datorata. De foarte multe ori se cere executarea silită in instanța chiar și pentru sumele prescrise. In speranța ca romanii nu cunosc legea și nu vor face ceea ce se numește contestație la executare. 

Dacă verificăm Portalul Instantelor de Judecată, vom constata zecile de mii de incuvintari cerute și admise. 

In condițiile actuale ale Codului de Procedura civilă, care permite o încuviințare in 7 zile, aproape niciun debitor nu are nicio șansa, decât sa plătească. 

Cea mai mare problema apare atunci când suma depășește 10.000 lei, in acel moment creditorul are dreptul sa treacă la executarea silită imobiliară, și fără nicio opreliște o va face. 

Daca va aflați in aceasta situație trebuie sa aveți mult calm, răbdare și un avocat foarte bun, se mai și poate câștiga in unele cazuri. 

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2017/03/IMG_2694-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2017/03/IMG_2694-1-150x150.jpguvUV:News
Sa ai rate la bănci in ziua de astăzi a devenit un stil de viața, problema apare atunci când nu mai poți plăti. Și cum majoritatea creditor sunt luate pe minim 10 ani, foarte putini romani mai reușesc sa-și achite la timp ratele.  In teorie banca, oricare ar fi ea,...