Cand vine vorba despre delicii traditionale sarmalele ocupa fara indoiala primele locuri. Iata reteta delicioaselor sarmale cu schinduf. Acest condiment va da o savoare unica. Vor deveni cu adevarat un deliciu iar musafirii dumneavoastra vor fi impresionati.

Publicitate

Ingrediente:

  • 2 kg varza murata;
  • 1 kg carne tocata de porc;
  • 2-3 lingurite schinduf uscat;
  • 350 ml bulion;
  • 2 cepe;
  • cimbru uscat;
  • 4 foi de dafin;
  • 200 ml apa;
  • sare si piper dupa gust;

Mod de preparare sarmale cu schinduf:

Se ameteca 1 kg de carne tocata cu toate condimentele.

compozitie sarmale

Publicitate

Se taie foile de varza murata in jumatate, avand grija sa scoatem cotoarele. Se impaturesc sarmalele in mod clasic, marimea lor ramanand la alegerea fiecaruia (eu personal prefer sarmalele medii).

sarmale

Se aseaza una peste alata intr-o oala mare. Peste fiecare rand de sarmale puteti pune si un strat de varza tocata.

sarmale impaturite

Se adauga apa si bulionul, avand grija sa fie bine acoperite.

Se fierb 3 ore la foc mic pana ce varza se moaie si nu mai este crocanta. Se pot servi cu mamaliguta, ardei iute si smantana.

Pofta buna!

Publicitate

Loading...