Categorii
Altfel

Nu uita niciodata de sfaturile mamei

Nu uita nicicand!

Sfaturile mamei ne vor insoti tot restul vietii, sunt temelia personalitatii noastre. Cu totii am avut parte de o copilarie in care mama era cea care ne spunea sau ne impunea ce este bine, ce este rau, care ne cicalea cu ceea ce ea credea ca ne face bine si care incerca indiferent de consecinte sa ne aduca si sa ne arate calea cea dreapta.

Chiar daca uneori nu vrem sa recunoastem, ca sfaturile mamei au fost dintotdeauna si sunt cele mai bune, cele mai sincere si incarcate de cat mai multa bunavointa, acesta este adevarul.

sfaturile mamei
Cel mai bun sfat Foto: – cbc.ca

Mamele ne transmit tot din ceea ce cred ele ca este mai bine si asta pentru a ne face sa ne transformam oameni maturi, cu coloana vertebrala, siguri pe noi si pregatiti sa infruntam viata care ne va astepta cu multe surprise.

Este adevarat ca ea, mama, nu ne poate rezolva problemele si nu le poate infrunta in locul nostru, insa este acolo ori de cate ori avem nevoie, sufera si plange alaturi de noi cand avem problem sau se bucura de realizarile noastre mai mult ca oricine.

Si pentru ca tot am vorbit mai sus despre ce inseamna sfatuile mamei, iata cateva sfaturi adunate de la mame cu experienta si pe care fiecare dintre noi le auzim indiferent de varsta:

  • Stai dreapt! Este sfatul pe care il auzim deseori de la cei dragi, iar acest lucru nu doar pentru ca se gandesc la sanatatea noastra, ci si pentru ca ne ofera multa incredere in noi tinuta pe care o afisam;
  • Nu mintii! Indiferent ce ai de spus e de preferat sa spui adevarul oricat de crud si dur ar fi. Doar spunand adevarul eviti situatiile neplacute in care minciuna iti poate fi descoperita;
  • Nu uita sa spui multumesc! Este foarte important in viata sa inveti sa multumesti pentru ceea ce primesti si sa nu crezi ca totul este pentru tine si ti se cuvine;
  • Fii ambitios! Parintii, de cele mai multe ori, isi doresc pentru copiii lor ceea ce ei nu au reusit sau nu au avut posibilitatea sa realizeze in viata, de aceea mamele sunt cele care isi imping copiii de la spate si incearca sa le insufle dorinta de reusita si ambitia de a realiza cat mai multe;
  • Nu te lasa umilit! Indiferent de situatie este bine sa ne pastram demnitatea si dorinta de a nu ne lasa umiliti sau injositi de cei din jur pentru ca fiecare om are rolul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *