Retete muschi de porc

Retete – Muschi de porc in aspic

Luna decembrie nu este doar luna cadourilor, ci si luna preparatelor culinare din carne de porc.  Pentru masa de Craciun pui in practica o gramada de retete care mai de care mai sofisticate. Piftia si cozonacii nu au cum sa lipseasca de pe masa, insa, pe langa obisnuitele retete, iti recomandam si muschiul de porc in aspic. Dupa cum bine stii, aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor sau a cărnii, care insă nu trebuie confundată cu piftia. Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

Ingrediente:

–  800 g muschi de porc

–  250 g aspic

–  50 g unt

–  legume (morcovi, cartofi, mazare etc)

–  castraveti, gogosari

Mod de preparare:

Se curata muschiul de pielite, se sareaza, pipereaza, se frige in unt si se lasa sa se raceasca. Se topeste aspicul. Se toarna un strat subtire de aspic intr-o forma de chec si se lasa sa se inchege. Se garniseste suprafata aspicului cu legume fierte, gogosari si castraveti. Se toarna usor un alt strat de aspic, cat sa acopere garnitura. Dupa ce s-a inchegat, se aseaza muschiul deasupra si se toarna restul de aspic. Cand s-a racit, se inmoaie putin forma in apa fierbinte, se rastoarna muschiul pe un platou si se taie felii.

Pofta buna!

Incearca si alte retete pentru masa de Craciun: Tort exotic

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/Muschi-de-porc-in-aspic1-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/Muschi-de-porc-in-aspic1-1-150x150.jpguvReteteaspic,masa de craciun,muschi de porc,retete
Retete - Muschi de porc in aspic Luna decembrie nu este doar luna cadourilor, ci si luna preparatelor culinare din carne de porc.  Pentru masa de Craciun pui in practica o gramada de retete care mai de care mai sofisticate. Piftia si cozonacii nu au cum sa lipseasca de pe...