Categorii
Sanatate

Mierea si beneficiile ei, aurul lichid al sanatatii

Mierea si  beneficiile ei, sunt prea multe pentru a fi enumerate, iata cateva dintre ele:

Beneficiile mierii merg dincolo de gustul său extraordinar. Este o mare sursă naturală de carbohidrati, care oferă rezistenţă şi de energie corpului nostru, mierea este cunoscuta pentru eficacitatea sa în stimularea instantanee a performantei fizice, de anduranţă şi reduce oboseala musculară la sportivi. Zaharurile naturale au un rol important în prevenirea oboselii în timpul exerciţiului. Glucoza din miere este absorbita de catre organism repede şi dă un impuls de energie imediata, in timp ce fructoza este absorbită mai lent si furnizeaza energie pe un timp mai lung. Se ştie că mierea menţine nivelul de zahăr din sânge destul de constant în comparaţie cu alte tipuri de zahăr. Deci, pentru a experimenta aceste beneficii iata câteva sfaturi:

mierea

1. Inainte de a merge la un antrenament, ia o lingura de miere pentru a-ti mari performanta.

2. In cazul în care vă simţiţi letargici dimineaţa, în loc de o cafea sau o bautura energizanta, încercaţi miere. Răspândit-o pe paine prajita fierbinte sau in locul zaharului din ceai, pentru a simti un val răcoritor de energie.

3. În cazul în care copiii dumneavoastră fac fata cu greu activitatilor zilnice de la şcoală, pregătitile o băutura indulcita cu miere, fie ca e lapte, ceai sau orice alta bautura sau pur si simplu sandwich-uri cu miere si unt. Şi pentru un somn optim si recuperator dati copilului dumneavoastră o lingura de miere înainte de culcare.

Constructor al sistemului imunitar

Printre beneficiile mierii, ceea ce este cel mai impresionant este că mierea poate fi un de mare ajutor sistemului imunitar. Este antioxidant si are proprietati antibacteriene si poate ajuta la îmbunătăţirea sistemului digestiv şi de mare ajutor in lupta împotriva bolii. Începeţi fiecare zi cu acest tonic: înainte de micul dejun, se amestecă o lingură de miere şi suc de lămâie, de la o jumatate de lămâie, intr-o cana de apa calda si se bea.

Mierea este anticancer! Poate miere ajuta lupta impotriva cancerului? Ceea ce mulţi oameni nu cred sau destui au trecut cu vederea – miere previne cancerul are proprietăţi antitumorale!

Mierea ajuta creierul. Studiile au demonstrat că mierea este un antioxidant natural şi are proprietăţile terapeutice, pentru a preveni declinul cognitiv si dementa şi de a spori sistemul circulator al creierului.

2 răspunsuri la “Mierea si beneficiile ei, aurul lichid al sanatatii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *