INGREDIENTE:
Unt – 200 g
Făină – 3 căni
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – ½ cană
Drojdie uscată – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutură;

MOD DE PREPARARE:

  1. Începeți prin cernerea făinei și așezați-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și amestecați bine.
  2. Radeți untul rece direct în bolul cu făină folosind o răzătoare mare. Apoi, frământați făina și untul până obțineți un amestec de fărâmituri.
  3. Într-un alt recipient, folosind un mixer, combinați ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție pufoasă.
  4. Uniți ingredientele lichide cu cele uscate și începeți să frământați aluatul.
  5. După ce ați obținut un aluat omogen, lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
  6. Întindeți aluatul într-un cerc și tăiați-l în triunghiuri. Apoi, ungeți fiecare triunghi cu gem și rulați-l pentru a forma cornulețe.
  7. Așezați cornulețele pe o tavă presărată cu făină și pregătiți-le pentru a le introduce în cuptor.
  8. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, sau până când acestea devin frumos rumenite.
https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/05/cornulete-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/05/cornulete-1-150x150.jpguvRetete
INGREDIENTE: Unt – 200 g Făină – 3 căni Ouă – 2 bucăţi Zahăr – ½ cană Drojdie uscată – 10 g Gem sau magiun – pentru umplutură; MOD DE PREPARARE: Începeți prin cernerea făinei și așezați-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și amestecați bine. Radeți untul rece direct în bolul cu făină folosind o...