Retete-hering cu lamaie

 

Retete – File de hering pe spuma de lamaie

Unele retete nu stii in care parte a meniului sa le incadrezi. La fel este si reteta pe care v-o prezentam astazi… “mai altfel”- unii ar spune ca este un desert, altii un aperitiv, noi insa…te lasam pe tine sa decizi. Un singur lucru este cert: reteta este foarte gustoasa si plina de vitamina D.

Ingrediente:

–  8-12 fileuri de hering

–  1/2  l zer (de la branza sau lapte acru facut in casa)

 Sosul:

–  2 linguri unt

–  1 ceapa

–  4 galbenusuri

–  ½ legatura tarhon

–  1-2 linguri de coaja de lamaie rasa

–  Zeama de la 2 lamai

–  250 ml vin alb

–  200 g frisca batuta

–  1 lingurita miere

–  Sare, piper, patrunjel verde

 Mod de preparare:

 Se spala fileurile sub jet de apa rece, se zvanta cu un servet, se pun intr-un castron si se toarna peste ele zerul. Se lasa asa cel putin o ora, apoi se prajesc. Se incinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata marunt. Tarhonul se taie fasii, si se caleste impreuna cu coaja de lamaie. Peste ele se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote pana scade putin zeama, dupa care se trece totul printr-o sita. Se pune compozitia intr-un vas se yena, apoi se adauga galbenusurile amestecand bine, se pune vinul, apoi vasul se pune pe baie de aburi (sau direct pe foc, cu flacara mica), si se bate compozitia pana devine spumoasa. Se adauga usor frisca batuta si mierea. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se aseaza fileurile de hering pe un platou, se toarna pe langa ele spuma de lamaie si se garniseste cu patrunjel verde.

 Pofta buna!

Incearca si alte retete:

Salata de legume cu paste

 

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/Hering-pe-spuma-de-lamaie1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2016/02/Hering-pe-spuma-de-lamaie1-150x150.jpguvRetete
  Retete - File de hering pe spuma de lamaie Unele retete nu stii in care parte a meniului sa le incadrezi. La fel este si reteta pe care v-o prezentam astazi… “mai altfel”- unii ar spune ca este un desert, altii un aperitiv, noi insa…te lasam pe tine sa decizi....