Elon Musk crede că exista o mulțime de extratereștri pe alte planete sau că nu există deloc. Pentru el, acest gand este înfricoșătoar. CEO-ul SpaceX a explicat intr-un interviu.

Potrivit lui Musk, dacă nu există extratereștri, atunci viata de pe Pământ este extrem de rara. S-a referit la Paradoxul Fermi, numit după fizicianul Enrico Fermi, laureat al Premiului Nobel. „Unde sunt extratereștrii?” este o întrebare pe care Paradoxul Fermi încearcă să o abordeze.

Potrivit teoriei, extratereștrii ar fi trebuit să viziteze Pământul anterior, având în vedere că sistemul nostru solar este relativ tânăr în comparație cu restul universului (13,8 miliarde de ani față de 4,5 miliarde). Călătoriile interstelare ar fi posibile având suficient timp.

Declarațiile menționate mai sus au fost rostite de Fermi în 1950 în timpul unei discuții ocazionale. Și, de atunci, astrobiologii și alți oameni de știință au fost derutați de implicații.

Elon Musk a continuat să spună în interviu că nu a văzut niciodată dovezi concrete despre extratereștri. În acest sens, a fost întrebat despre interpretarea sa asupra obiectelor zburătoare neidentificate (OZN-uri). El a explicat că acestea ar putea fi programe militare clasificate.

Dacă extratereștrii ar vizita Pământul, oamenii ar avea probleme reale – a spus Musk. El a explicat de ce. Dacă reușesc să viziteze Pământul, înseamnă că sunt în posesia unei tehnologii mult avansate. Apoi, „suntem la mila lor”, a spus el.

„Dacă ei au nave spațiale care pot ajunge din alte sisteme stelare până aici, noi nu avem așa ceva. Practic, suntem fără speranță.”, a adăugat Musk.

Cel mai bogat om din lume a fost apoi întrebat despre o afirmație ciudată făcută mai devreme de un fost consilier al guvernului american, care a susținut că fostul președinte american Dwight Eisenhower a întâlnit extratereștri de cel puțin trei ori în 1954, la o bază aeriană îndepărtată din New Mexico. Consilierul a mai susținut că au existat „mulți martori” ai întâlnirilor menționate.

„Eisenhower nu a avut întâlniri cu extratereștrii”, a spus Musk.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/elon-6083103-1024x498.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2022/10/elon-6083103-150x150.jpguvAltfelStiintaTimp Liber
Elon Musk crede că exista o mulțime de extratereștri pe alte planete sau că nu există deloc. Pentru el, acest gand este înfricoșătoar. CEO-ul SpaceX a explicat intr-un interviu. Potrivit lui Musk, dacă nu există extratereștri, atunci viata de pe Pământ este extrem de rara. S-a referit la Paradoxul Fermi,...