Secretul este la tine, ca sa fii o mama buna!

Intrebarile care se regasesc pe buzele tuturor femeilor sunt: „voi fi o mama buna?” sau „voi reusi sa-mi educ copilul asa cum trebuie?”, „voi fi o mama fericita?”.

Orice femeie ce se gandeste sa faca acest pas si sa devina mama isi va pune intotdeauna acesta intrebare, care nu va aduce decat lucruri bune in ceea ce priveste mentalitatea ta ca femeie si care se va schimba odata cu venirea pe lume a unui copil. Totusi, nu intotdeauna totul este limpede in mintea ta si atunci este momentul in care apar dubiile cu privire la comportamentul si reactiile tale ca mama.

mama buna

Mama si copilul – Foto: spisanie8.bg

Diferenta dintre bine si rau, dintre o mama buna si una mai putin buna, are semnificatii diferite pentru fiecare inparte. Intotdeauna veti intalni situatii care desi pentru o mama par a fi bune, pentru alta nu sunt deloc asa.

Pentru unii, mama buna este cea care desi nu petrece suficient de mult timp cu copilul sau, se asigura ca are tot ce ii trebuie in timp ce pentru altii asta inseamna nepasare si neglijenta.

In acelasi timp mama buna poate fi cea care isi invata copilul sa se descurce singur inca de la o varsta frageda, in timp ce altele ii vor cocolosi si vor fi considerate de unii „mame bune”.

De asemenea, mame bune pot fi cele care stiu cand sa isi certe copiii, care ii atentioneaza atunci cand gresesc, ii ajuta sa mearga mai departe si sa aleaga calea cea dreapta, in timp ce pentru unii asta poate insemna rautate si mult prea multa cicaleala din partea mamei.

Astfel, „mama buna” este ceea ce crezi tu ca este benefic pentru copilul tau. Stim cu totii ca atunci cand suntem mici ne consideram mamele in unele situatii ca fiind cele mai bune sau cele mai rele insa, de cele mai multe ori, ele reactioneaza si actioneaza asa pentru binele nostru si pentru ca ele stiu mai bine ce este bine pentru noi si pentru educatia noastra; aspecte pe care le intelegem mult mai bine atunci cand ajungem in locul lor si avem proprii nostrii copii.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2017/01/mama-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2017/01/mama-1-150x150.jpguvAltfelmama buna,mamici
Secretul este la tine, ca sa fii o mama buna! Intrebarile care se regasesc pe buzele tuturor femeilor sunt: 'voi fi o mama buna?' sau 'voi reusi sa-mi educ copilul asa cum trebuie?', 'voi fi o mama fericita?'. Orice femeie ce se gandeste sa faca acest pas si sa devina mama...
Loading...