Cauzele acneei.

Acneea este boala adolescentei si nu numai, ea afectand peste 60 % dintre adolescenti, dar si adulti. Se instaleaza odata cu varsta de 11-12 ani, iar punctual sau culminant este undeva la varsta de 16-17 ani, exact varsta adolescentei cand apar schimbari semnificative la nivelul corpului uman.

cauzele acneei

Zonele care sufera transformari din cauza acneei sunt cele care au glande sebacee si anume: fata, spate, coapse, brate, piept si umeri. Toate acestea pot fi mai devreme sau mai tarziu afectate de aceasta problema. Printre principalele cauze se numara atat factorii genetici cat si factorii endocrinologici care conduc procesul de aparitie a acneei.

Pubertatea este momentul in care apar modificari hormonale in organism si astfel glandele sebacee sunt hiperactive. Deasemenea, tot atunci au loc modificari ale florei microbiene rezidente, porii se astupa si apar cosurile, eruptiile, cosurile purulente, punctele rosiatice si inflamtiile.

Aparitia acneei nu trebuie neglijita deoarece poate schimba radical viata unui adolescent ajungand la izolare, rusine, furie si chiar pierderea increderii in sine fiind afectat de faptul ca tenul sau s-a schimbat. Acneea nu trebuie neglijata pentru ca poate lasa atat semne psihice cat si fizice.

Acesta boala, pentru ca in definitiv chiar este o boala, nu se vindeca de pe o zi pe alta, iar acest lucru trebuie stiut inca de la inceputul tratamentului; procesul poate dura chiar si un an si nu poate fi tratata doar prin medicamente, ci necesita schimbarea in totalitate a stilului de viata.

Cititi si despre: Un ten fara riduri

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/acneea-1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads//2017/01/acneea-1-150x150.jpguvSanatateacneea,cauzele acneei,sanatate
Cauzele acneei. Acneea este boala adolescentei si nu numai, ea afectand peste 60 % dintre adolescenti, dar si adulti. Se instaleaza odata cu varsta de 11-12 ani, iar punctual sau culminant este undeva la varsta de 16-17 ani, exact varsta adolescentei cand apar schimbari semnificative la nivelul corpului uman. Zonele care...