Noul Cod al Frontierelor Schengen aduce controale si verificari sistematice la toate punctele de frontiera incepand cu data de 7 aprilie. Aceste controale se vor efectua la iesirea cat si la intrarea in si din statele membre, anunta Politia de Frotiera printr-un comunicat oficial de presa. 

Acestea vin ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei. Controalele vor consta in verificarea documentelor de calatorie si a bazelor de date. Vor fi verificate bazele de date ale Interpolului (SLDT), Sistemul de Informatii Schengen (SIS) si bazele de date nationale. Aceste masuri se vor lua pentru asigurarea securitatii si oridinii publice cat si a securitatii.

Datorita apropierii sezonului estival cat si al Pastelui si alte tari vecine Bulgaria si Ungaria vor implementa acest sistem de verificare. Se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor de frotiera, mai spune comunicatul de presa.

 

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2017/04/frontiera4-1-1024x442.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2017/04/frontiera4-1-150x150.jpguvUV:News
Noul Cod al Frontierelor Schengen aduce controale si verificari sistematice la toate punctele de frontiera incepand cu data de 7 aprilie. Aceste controale se vor efectua la iesirea cat si la intrarea in si din statele membre, anunta Politia de Frotiera printr-un comunicat oficial de presa.  Acestea vin ca urmare a...