Marele actor Damian Crâșmaru a murit la vârsta de 88 de ani, la trei luni distanță de moartea soției sale, actrița Carmen Stănescu.

Anunțul a fost făcut de colegii săi de la Teatrul Național din București.

“Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se despart astăzi de marele actor și om de teatru DAMIAN CRÂȘMARU (1931 – 2019). Un actor cu o forță deosebită, cu o prezență impunătoare și cu un talent șlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică și Ion Finteșteanu, Damian Crâșmaru a debutat pe prima scenă a țării în 1953 și de atunci a rămas profund legat de ea.

Alături de Doamna sa, marea actriță Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărțit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile.

Va rămâne în sufletele și inimile noastre cu numeroase roluri remarcabile, cu vocea sa inconfundabilă și cu noblețea și discreția sa. Dumnezeu să îl aibă în pază!”, este mesajul postat pe pagina oficială a PNB.

A jucat roluri precum Othello – „Othello” de William Shakespeare, Leandre – „Doctor fără voie” de J.B.P. Moliere, Sebastian – „Furtuna” de William Shakespeare, Alexandr – „Cei din urmă” de Maxim Gorki, Mortimer – „Maria Stuart” de Friedrich Schiller, Don Felix – „Castiliana” de Lope de Vega, Cyrano – „Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand, Tiresias – „Infernalul mecanism” de Jean Cocteau, Ulise – „Ifigenia” de Mircea Eliade, Boss Finley – „Dulcea pasăre a tinereții” de Tennessee Williams, și multe altele.

https://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2019/07/dc1.jpghttps://www.urbanvoice.ro/wp-content/uploads/2019/07/dc1-150x150.jpguvUV:News
Marele actor Damian Crâșmaru a murit la vârsta de 88 de ani, la trei luni distanță de moartea soției sale, actrița Carmen Stănescu. Anunțul a fost făcut de colegii săi de la Teatrul Național din București. “Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se despart astăzi de marele actor...
Loading...